Auto- ja kuljetustekniikan tuotekehityspalvelut –
Metropolia Workshop Espoon Koskelossa

Metropolia Workshop on ainutlaatuinen ja joustava projektityötila auto- ja kuljetustekniikan tuotekehitysprojekteille. Tiloissamme voidaan toteuttaa tuotekehitysprojekteja osaavan henkilöstömme ja opiskelijoidemme voimin pienistä kokeiluista aina massiivisiin rakennusprojekteihin.

Toteuttamiamme projekteja

Metropolia Workshopissa on toteutettu lukuisia erilaajuisia ja -tasoisia liikkumiseen liittyviä projekteja, alkaen monimutkaisista ajoneuvoprojekteista, joiden lopputuloksena on syntynyt tieliikenteeseen rekisteröitäviä henkilöautoprototyyppejä, esimerkiksi Biofore- ja Angelica -projektit.

Erityisenä vahvuutena Metropolia Workshopissa on erilaisten ajoneuvojen

  • sähköisten voimalinjojen ja akkupakettien rakentaminen
  • hybridisaatio
  • täyssähköistäminen - esimerkiksi tiivis yhteistyö BRP Finlandin kanssa, sähkö- ja hybridimönkijät, harveri-hybridisaatio, sekä Nuuskija 2 -projektin hybridisaatio
  • prototyyppien ja mallien valmistaminen
Angelica-supersähköauto 2017

Angelica-supersähköauto kehitettiin vuonna 2017 yhteistyössä kiinalaisen ajoneuvovalmistaja AET Corporationin kanssa.

Lue lisää

Biofore Concept Car 2014

Biofore Concept Car toteutettiin vuonna 2014 UPM:n kanssa. Valtaosa muoviosista on korvattu UPM:n korkealaatuisilla, turvallisilla ja kestävillä biomateriaaleilla, jotka voivat parantaa merkittävästi autonvalmistuksen ympäristösuorituskykyä.

Lue lisää

CityCab-taksi 2006

CityCab-taksin suunnittelun lähtökohtia olivat ympäristöystävällisyys, turvallisuus sekä käytettävyys ahtaissa kaupunkiolosuhteissa. CityCab toteutettiin vuonna 2006.

Lue lisää

E-Drive Retro 2015

Triumph GT6 -urheiluauto 1970-luvulta muutettiin sähköautoksi E-Drive Retro-yrityksen kanssa vuonna 2015.

Lue lisää

Electric RaceAbout 2010

Electric RaceAbout (ERA) –sähköauto tuli toiseksi Progressive Automotive X PRIZE –ajoneuvokehityskilpailussa Yhdysvalloissa 2010. Se on rikkonut rataennätyksiä Nürburgringillä ja palkittu useissa muissakin kansainvälissä kisoissa.

Lue lisää

Nuuskija 2003 ja 2018

Nuuskija-ilmanlaadunmittausauto mittaa liikennepäästöjen kautta syntyvien pienimpien hiukkasten lukumääräpitoisuuden ja kokojakauman merkitystä katukuiluissa ja liikenteen välittömässä läheisyydessä. Nuuskija on valmistunut vuonna 2003.

Lue lisää

Ibana-kääpiöauto 1994

Ibana-kääpiöauto vuodelta 1994 (Metropoliaa ja Stadiaa edeltäneen Helsingin teknillisen oppilaitoksen tuotantoa)

Lue lisää

Robottibussi 2018

Metropolian Älykkään liikkumisen innovaatiokeskittymä on maailman johtavimpia asiantuntijoita robottibussien kokeilussa. Projektit SOHJOA, Helsinki Robobusline, Sohjoa Baltic ja FABULOS.

Lue lisää

Fiat Doblo 2014

Fiat Doblo -konversiosähköautoon suunniteltiin ja toteutettiin induktiivisen latauksen testaus 2014.

Lue lisää

eBus 2015

VTT:n kanssa yhteistyössä vuonna 2015 suunniteltu ja rakennettu sähköbussi oli ensimmäinen kokonaan alumiinivalmisteinen sähköbussi. Muita busseja kevyempänä se on hyvin energiatehokas.

Lue lisää

Metropolia Workshop toimii myös tukikohtana automaattisten ajoneuvojen, kuten robottibussien, tieliikennekokeiluja varten, ja henkilöstölle onkin kertynyt kansainvälisestikin mitattuna ainutlaatuinen tietotaitopohja automaattisen liikenteen soveltamista avoimessa tieliikenteessä.

Ketteräksi ja joustavaksi viritetty työpajaorganisaatio kykenee vastaamaan yritysten ja projektien tuotekehitys- ja kokeiluhaasteisiin hyvin nopeallakin aikataululla ja Metropolia Ammattikorkeakoulun laaja opintotarjonta takaa tehokkaita opinnollistamismahdollisuuksia osana tuotekehitystyötä, mikäli asiakas niin haluaa.

Yhteystiedot

Autoja rivissä Koskelon Metropolia Workshopissa.

Koskelon halli

Metropolia Workshop sijaitsee Koskelon teollisuusalueella Espoossa

Katso saapumisohjeet

Tutustu auto- ja kuljetustekniikan projekteihin

Älykäs liikkuminen -innovaatiokeskittymä

Ajoneuvo- ja konetekniikan osaamisalue