Avasimme Karamalmin kampuksen Espooseen

28.8.2019 - 12:00

Metropolia avasi uuden Karamalmin kampuksen Espooseen. Osoite on Karaportti 2. Älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampuksella opiskellaan tieto- ja viestintätekniikkaa sekä tuotantotaloutta.

ICT-kampuksella ollaan sananmukaisesti ykkösiä, ei nollia. Uudella kampuksella ensimmäisinä aloittivat opiskelun ensimmäisen vuoden noin 400 opiskelijaa elokuussa. Loput maaliskuussa 2019 suljetun Leppävaaran kampuksen toiminnoista muuttavat Karamalmille vaiheittain 2019-2020.

Yhteensä kampukselle muodostuu noin 2 500 opiskelijan ja sadan työntekijän korkeakouluyhteisö.

”Jouduimme luopumaan Leppävaaran kampuksen tiloista äkillisesti maaliskuussa 2019, kun kiinteistön omistaja Espoon kaupunki ilmoitti rakennuksen huonosta kunnosta ja kehotti siirtymään pois tiloista opiskelijoiden ja työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

”Löysimme hyviä työelämäyhteyksiä tarjoavat tilat Nokia Oyj:n kainalosta, ja olemme erittäin tyytyväisiä mahdollisuuksiin, joita uusi sijaintimme ICT:n sydämessä tarjoaa opiskelijoillemme ja kumppaneillemme.”

”Jo nyt opiskelijoiden ja Nokian kanssa on sovittu kymmenen uuden monialaisen innovaatioprojektin aloituksesta tammikuussa ja syksyllä toteutuksessa on useita. Yhteistyö tiivistyy monella tavalla ja tasolla. Uusia kumppaneita ja projekteja viritellään koko ajan lisää”, osaamisaluepäällikkö Janne Salonen sanoo.

Syksyn ajan Karamalmin kampuksella työskennellään väistötiloissa. Alkuvuodesta valmistuu varsinaisen kampuksen modernit oppimisympäristöt neljään kerrokseen. ”Olemme varautuneet viipymään Karamalmilla 5-7 vuotta, tarvittaessa pidempäänkin”, projektijohtaja Simo Hoikkala kertoo.

Kampukselta on hyvät yhteydet yrityksiin ja maailmalle. Kampuksella projektina on luoda huomisen ratkaisuja älykkään teknologian ja prosessien johtamisen avulla.

Metropolian kolme muuta kampusta:

  • Arabian luovien tekijöiden kulttuurikampus Helsingissä
  • Myllypuron hyvinvoinnin rakentajien kampus Helsingissä
  • Myyrmäen vihreän teknologian ja bisneksen kampus Vantaalla

Yhteishaku alkaa: 4. - 18. syyskuuta.

Myös Espoon Leppävaaran lukio suunnittelee siirtyvänsä Karaportti 2:een tammikuussa 2020, mikä tekee kampuksesta innostavan oppimisen yhteisön sen kaikille toimijoille.

Lisätietoja

Janne Salonen, osaamisaluepäällikkö

p. 040 334 1150, etunimi.sukunimi@metropolia.fi