Avoimen AMK:n opintoja maksutta työttömille ja lomautetuille vuoden loppuun asti

15.6.2020 - 14:30

Metropolia haluaa tukea työttömiksi ja lomautetuiksi joutuneiden mahdollisuutta kehittää osaamistaan ja pyrkiä lievittämään koronaepidemian sosiaalisia vaikutuksia tarjoamalla maksutta avoimen ammattikorkeakoulun opintoja.

Tähän asti maksuttomat opinnot ovat koskeneet kesäopintoja, mutta korkeakoulu on päättänyt jatkaa maksuttomien opintojen tarjoamista vuoden loppuun.

”Haluamme kannustaa kaikkia opiskeluun myös poikkeusaikana. Päivitettyä ja uutta osaamista hankkimalla parantaa asemaansa työmarkkinoilla. Verkkosivuillemme on koottu maksuton opintotarjonta, josta löytyy kattava valikoima eri alojen opintoja”, sanoo Metropolian jatkuvan oppimisen päällikkö Taru Ruotsalainen.

Avoimen tarjonnassa monipuolisesti eri alojen opintoja

Avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelu on hyvä vaihtoehto vahvistaa ammatillista osaamista työelämässä tai opiskella uutta ja etsiä omaa uravalintaa. Suoritetut opinnot voi sisällyttää myös tutkintoon, jos myöhemmin hakeutuu tutkintokoulutukseen.

Avoin AMK tarjoaa sekä yksittäisiä kursseja että laajempia kurssikokonaisuuksia. Syksyllä alkavilla opintojaksoilla voi opiskella muun muassa tekniikan, liiketalouden, kulttuurin ja sosiaali- ja terveysalan kursseja. Koko tarjonta on nyt avoin ja ilmainen kyseiselle kohderyhmälle vuoden 2020 loppuun saakka. Maksuttomuus koskee opintoja, jotka päättyvät 31.12.2020 mennessä.

Avoin ammattikorkeakouluopetus on pääsääntöisesti kaikille avointa opetusta pohjakoulutuksesta, työkokemuksesta ja iästä riippumatta. Opiskelu edellyttää kuitenkin riittäviä opiskeluvalmiuksia ja kielitaitoa. Joillain opintojaksoilla saattaa olla esitietovaatimuksia.

Tutustu avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaan. Kurssitarjontaa päivitetään jatkuvasti.

Syyslukukauden yksittäisille opintojaksoille ilmoittautuminen on osittain jo käynnissä. Syksyn polkujen ja moduulien tarjonta on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen alkaa 3.8.2020. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee esittää todiste lomautuksesta tai työttömyydestä. Tarkemmat ohjeet ja ilmoittautumisajat.

Tervetuloa opiskelemaan Metropolian avoimeen ammattikorkeakouluun!

Lisätietoja

Taru Ruotsalainen
Päällikkö, jatkuva oppiminen
Taru.Ruotsalainen@metropolia.fi