Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Helsinki XR Center avasi ovensa Arabiassa - upeita tapahtumia tulossa

HXRC avajaisissa vasemmalta alkaen: Metropolian TKI-päällikkö Antti Laurikainen, Helsingin kaupungin apulaispormestari Pia Pakarinen, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Helsinki XR Centerin projektipäällikkö Tiina Vuorio, Helsinki XR Centerin Advisor Aleksis Karme.

Laajennetun todellisuuden keskus Helsinki XR Center (HXRC) avattiin virallisesti viikko sitten Metropolia Ammattikorkeakoulun Arabian kampuksen yhteyteen. Kyseessä on ainutlaatuinen kulttuurialojen koulutuksen yhteydessä toimiva keskus, jossa yhdistyy uudella tavalla design ja teknologia. XR (Extended Reality) on käsite, joka tarkoittaa virtuaalisen, yhdistetyn ja laajennetun todellisuuden teknologioita. Lisäksi käytetään nimityksiä VR (Virtual Reality), MR (Mixed Reality) ja AR (Augmented Reality).

HXRC:n avajaistilaisuuden puheessaan Helsingin kaupungin apulaispormestari Pia Pakarinen (kuvassa toinen vas.) muistutti kaupungin tavoitteista olla edelläkävijä oppimisessa ja sen vaativan investointeja myös uudenlaisten oppimisympäristöjen luomiseen. Pakarinen koki HXRC:n tuovan osaltaan lisää nostetta Helsingin jo valmiiksi elävään start up -toimintaan.

Keskuksen tavoitteena on avata laajennetun todellisuuden eli XR-teknologioiden mahdollisuuksia yrityksille ja organisaatioille, yhdistää alan tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä tukea varhaisen vaiheen XR-tiimejä.  Samalla opiskelijoille ja muille toimijoille avautuu verkostoitumismahdollisuuksia niin XR-alan asiantuntijoiden, yhteistyökumppaneiden, yritysten kuin vierailijoiden kesken.

Uppoudu Helsinki XR Centerin avajaistunnelmiin videoklipistä.

HXRC tähtää myös kansainvälisyyteen kasvu- ja kansainvälistymispalveluiden, XR-kumppanien ja Metropolian XR–design-tutkinto-ohjelman kautta. HXRC:n toimintaa operoi Metropolia Ammattikorkeakoulu yhdessä Finnish Virtual Reality Associationin (FIVR) kanssa. Virallisina yhteistyötahoina keskukselle toimivat Helsingin kaupunki ja Business Finland.

HXRC:n vuoden päätapahtuma on 20.11.2019. Match Up - The XR Event on tapahtuma, jossa osallistuja pääsee kokemaan virtuaalista- ja lisättyä todellisuutta. Match Up on vuotuinen Slush-konferenssin ennakkotapahtuma, joka keskittyy VR- ja AR-alan yrityksiin, teknologioihin sekä luovaan alaan.

Illan aikana pääset tutustumaan suomalaisiin VR/AR-alan yrityksiin ja heidän tuotoksiinsa sekä verkostoitumaan ja vaihtamaan ideoita alan vaikuttajien ja toimijoiden kanssa. Tapahtumassa voit osallistua myös fasilitoituun 1-to-1 matchmaking tapaamiseen sekä seurata vierailijoiden mielenkiintoisia puheenvuoroja. Tapahtuma on ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Eventbrite-palvelusta.

Lisätietoja

Match Up - The XR Event -tapahtuman tiedote

Helsinki XR Centerin verkkosivut