Kiitos kaikille englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin hakeneille

23.1.2019 - 12:00

Kevään 2019 ensimmäinen korkeakoulujen yhteishaku englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin päättyi keskiviikkona 23.1.2019 klo 15. Mukana kevään ensimmäisessä haussa olivat sekä englanninkieliset Bachelor- että Master-tutkintoon johtavat koulutukset. Yhteensä Metropoliaan jätettiin yli 2500 hakemusta.

Metropolialla oli tarjolla kuusi Bachelor-hakukohdetta: Information Technology, Electronics, European Business Administration, International Business and Logistics, Nursing sekä Social Services. Master-hakukohteina olivat: Business Informatics (Master of Business Administration, Master of Engineering), Health Business Management (Master of Business Administration, Master of Engineering, Master of Health Care and Social Services), Industrial Management ja Information Technology.

Bachelor-tutkinto-ohjelmista vetovoimaisimpia olivat Nursing, Information Technology ja Social Services. Master’s koulutuksien osalta vetovoimaisin ohjelmista oli liiketalouden Business Informatics.

Englanninkieliset tutkinto-ohjelmat kiinnostivat EU/ETA-maiden ulkopuolisia hakijoita maksullisuudesta huolimatta. Suomen lisäksi eniten hakijoita tutkinto-ohjelmiin oli Aasian ja Afrikan maista kuten muun muassa Vietnamista, Nepalista, Intiasta, Nigeriasta, Filippiineiltä, Bangladeshista ja Pakistanista.

Metropoliassa lukuvuosimaksut koskevat EU/ETA-alueiden ulkopuolelta tulevia englanninkielisten tutkinto-ohjelmien (Bachelor ja Master) opiskelijoita. Metropolialla on EU/ETA-alueiden ulkopuolisille opiskelijoille käytössä apurahajärjestelmä.

Englanninkielisten Bachelor- ja Master-tutkinto-ohjelmien valintakokeet järjestetään huhtikuussa 2019. Valintatulokset julkaistaan 28.6.2019 mennessä studyinfo.fi-sivulla.

Korkeakoulujen kevään yhteishaun toinen hakuaika on 20.3.-2.4.2019. Siinä ovat mukana suomenkieliset amk-tutkintoon johtavat koulutukset (päivä- ja monimuotototeutukset) ja ylempään amk-tutkintoon johtavat suomenkieliset koulutukset.

Kiitos kaikille englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin hakeneille.

Lisätietoja

hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Tiedote

Sirpa Rutanen ja Merja Karjalainen
Viestintäpalvelut; hakijamarkkinointi