LAUNCHPAD kokoaa älyliikenteen osaamisen – myös kesällä

Maria 01 -startup-kampuksella sijaitseva Jätkäsaari Smart Mobility -hankkeen ylläpitämä popup-demokontti sai nimekseen Launchpad. Toimintaa pyörittävä Metropolia Ammattikorkeakoulu pitää sitä avoinna arkipäivisin läpi kesän. 

Älykkään liikkumisen ala on saanut uuden kohtaamispaikan. Startup-kampus Maria 01:n pihaan parkkeerannut Launchpad esittelee alan toimijoita ja toimii tukikohtana esimerkiksi vierailuille. Lisäksi toimintaa voi tilanteiden mukaan laajentaa Maria 01:n tapahtumatiloihin ja piha-alueelle.

”Tämä on toimivaksi havaittu paikka kiinnostaville kohtaamisille. Ensimmäiset vierailijat ovat jo käyneet ja älykkään liikkumisen toimijat saaneet mukavaa huomioita”, kertoo Launchpadia ylläpitävän Metropolia Ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Anna-Stina Tähkävuori.

Launchpad palvelee tässä muodossa vähintään lokakuuhun asti. Sen jälkeen toiminta on tarkoitus laajentaa suurempiin ja astetta pysyvämpiin tiloihin. Launchpad on osa useista hankkeista koostuvaa älyliikenteen testialusta Jätkäsaari Mobility Labia.

Toiminta käyntiin rennolla kesätunnelmalla ja nimikilpailulla

Kontin avajaiset pidettiin perjantaina 14.6. leppoisissa merkeissä. Maria 01:n piha täyttyi kymmenen yrityksen pitchauksista ja demoista. Iltapäivän aikana kävi noin 50 vierasta näkemässä ja kokemassa kiinnostavia älykkään liikkumisen ratkaisuja. DJ:t Skitsofaija ja Kapteeni Maito pitivät huolta rennosta musiikillisesta tunnelmasta.

Avajaisten yhteydessä järjestettiin nimikilpailu, jossa pääsi ehdottamaan nimeä demokontille. Ehdotuksia tuli 21, joista Jätkäsaaren liikkumishankkeiden toimijoista muodostunut raati valitsi nimeksi Launchpad. Se kuulostaa innokkaasti eteen- ja ylöspäin suuntautuvalta, ja kuvaa toimintaa. Launchpad auttaa omalta osaltaan liikkumisen alan startupeja käynnistämään toimintaansa. Olemassa olevia yrityksiä autetaan tuomaan uusia ratkaisujaan pilotteihin ja käyttöön.

Nimikilpailuun osallistujien kesken arvottiin Tesla Model S päiväksi käyttöön. Palkinnon tarjosi autojen vertaisvuokrauksen suomalainen uranuurtaja Blox Car.

Launchpad avoinna koko kesän

Tilassa on nyt esillä useita älyliikennealan hankkeita ja yrityksiä. Kesän aikana sekä syksyllä voidaan järjestää vierailuja ja muita kohtaamisia. Paikalle voidaan tuoda vierailuja varten lisää konkreettista näytettävää.

Anna-Stina ja assistentit pitävät Launchpadia auki läpi kesän, pääsääntöisesti kello 10-16 välillä.

Tiedustelut

Anna-Stina Tähkävuori
Projektipäällikkö, Jätkäsaari Smart Mobility
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Älykäs liikkuminen -innovaatiokeskittymä
p. 040 670 8525
anna-stina.tahkavuori [at] metropolia.fi

Assistenttien pävystyspuhelin: p. 044 939 7913

Seuraa myös