Lidl Suomi ja Metropolia virallistivat kumppanuutensa työelämäyhteistyösopimuksella

3.6.2020 - 13:15

Lidl Suomi ja Metropolia Ammattikorkeakoulu vahvistavat kumppanuuttaan 26.5.2020 solmitun työelämäyhteistyösopimuksen myötä. Yhteistyön päämääränä on tukea ja edistää osapuolten strategisia tavoitteita sekä niihin liittyvää toimintaa. Sopimus sisältää kumppanuutta niin opiskeluun, tutkimus- ja kehitystyöhön kuin henkilöstön osaamisen kehittämiseen liittyen.

”Avaus yhteistyöstä tapahtui syksyllä 2019, jolloin yhteisessä tapaamisessa tunnistimme Lidlin ja Metropolian yhteiset kiinnostuksen ja kehittämisen kohteet. Liiketalouden perspektiivistä toimialan lisäksi Lidlissä kiinnostaa myös liikeketjun kansainvälisyys sekä painotus kestävään kehitykseen. Muitakin yhteisiä kiinnostuksen kohteita löytyy Metropolian monialaisuus huomioiden. Olemme iloisia, että poikkeuskeväästä huolimatta yhteistyömme on käynnistynyt ja saatiin nyt virallistettua”, iloitsee osaamisaluepäällikkö Minna Hautamäki Metropoliasta.

Yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat Lidlin HR-asiantuntija Saila Salminen ja Metropoliasta liiketalouden lehtori Kaija Haapasalo.

”Yhteistyöajatukset lähtivät liikkeelle kaupan, logistiikan ja toimitusketjun hallinnan näkökulmasta. Sen jälkeen, läpi talven, meillä on ollut jo useita antoisia yhteistyökuvioita, mm. rekrytointitapahtumia, virtuaalisia vierailijaluentoja ja yrityscase- harjoituksia opiskelijoillemme. Tulevaisuuden osalta haaveilen ihan uudenlaisestakin pedagogisesta kumppanuudesta”, kertoo Haapasalo.

”Yhteistyötä on käynnistelty jo kuluneen kevään aikana ja odotamme innolla, että pääsemme tulevana lukuvuotena viemään yhteistyötä vielä enemmän konkretiaan. Metropolia on monialainen ammattikorkeakoulu, mikä mahdollistaa meille erilaisten osaamisyhdistelmien hyödyntämisen. Vastavuoroisesti tarjoamme opiskelijoille tilaisuuksia kasvattaa käytännön työelämäosaamistaan. Meille on tärkeää olla läsnä opiskelijoiden opintaipaleella ja haluamme vaalia yhteistyön monimuotoisuutta olemalla aktiivinen yhteistyökumppani”, kuvailee Salminen.

Myös Lidlin henkilöstöpäällikkö Sanna Rainio on tyytyväinen yhteistyön käynnistymiseen. "Yhteistyön tavoitteena on tukea opiskelijoiden osaamista, työllistymistä ja hyvinvointia sekä kertoa opiskelijoille Lidlin monipuolisista uramahdollisuuksista. Uskomme, että esimerkiksi työharjoitteluiden ja erilaisten projektitöiden avulla voimme kehittää niin opiskelijoiden työelämäosaamista kuin saada myös itse tuoreita näkökulmia liiketoimintamme kehittämiseen”, Rainio toteaa.

Sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa 26.5.2020 Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Lidl Suomesta HR Team Leader Tiina Leskinen ja HR-asiantuntija Saila Salminen sekä Metropoliasta lehtori Kaija Haapasalo ja osaamisaluepäällikkö Minna Hautamäki.
 
Kuvassa vasemmalta sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa 26.5.2020: Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Lidl Suomesta HR Team Leader Tiina Leskinen ja HR-asiantuntija Saila Salminen sekä Metropoliasta lehtori Kaija Haapasalo ja osaamisaluepäällikkö Minna Hautamäki.

Lisätietoja

Lidl Suomi
HR-asiantuntija Saila Salminen
puh. 040 184 9653
etunimi.sukunimi(at)lidl.fi

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Lehtori Kaija Haapasalo
puh. 040 098 8529
etunimi.sukunimi(at)metropolia.fi