Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Metropolian Kidmove-hanke mukana Euroopan komission konferenssissa Espoossa

Metropolian Kidmove-hanke mukana Euroopan komission konferenssissa Espoossa olivat Jani Westerlund ja David Schultz.

Suomen EU puheenjohtajakauden ohjelmaan kuuluu olennaisena osana lasten ja nuorten turvallinen urheilu.

Espoon Hanasaaressa järjestettiin 24.9.2019 asiantuntijakonferenssi, johon kutsuttiin eri puolilta Eurooppaa urheilualan ammattilaisia, vaikuttajia ja päättäjiä. Kongressi kuului Euroopan urheiluviikon ohjelmaan. Lasten ja nuorten turvallisen urheilun edistämisestä puhuivat mm. tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen, komissaari Tibor Navracsics, kansainvälisen olympiakomitean Susan Greinig, UEFA:n Iris Hugo-Bouvier sekä useita tutkijoita, toimijoita ja valmentajia.

Konferenssiin sai kutsun myös Metropolian lehtori ja Kidmove-hankkeen projektipäällikkö Anita Ahlstrand. Kidmove on Metropolian ensimmäinen Erasmus+ Sport-rahoituksen saanut hanke ja siinä kootaan yhteen ja kehitetään urheilijalähtöisiä valmennuksen käytäntöjä, nimenomaan ruohonjuuritason juniorivalmennukseen.

Isoin haaste maailmanlaajuisesti on se, että nimenomaan 11 - 15-vuotiaat nuoret lopettavat urheiluharrastuksen. Liian usein tämän takana on se, että valmentaja ei kohtaa nuorten urheilijoiden tarpeita ja harjoitellaan liian aikaisin liikaa ja yksipuolisesti, Anita Ahlstrand kertoo.

Nuorten urheilijoiden motivaation ylläpitämiseen olemme löytäneet Kidmove-kumppanien kehittämiä hyviä ratkaisuja. Lapset ja nuoret pitää saada mukaan valmennuksen ja harjoittelujen suunnitteluun, heitä pitää kuunnella, kunnioittaa ja olla kiinnostuneita, Ahlstrand painottaa.

Vaikka Kidmove-hanke on pieni, on äärimmäisen tärkeää, että hanke on saanut olla esillä EU-konferensissa, Ahlstrand toteaa. Kutsu mahdollisti myös verkostoitumisen kansainvälisten toimijoiden kanssa.

Euroopan urheiluviikko 23. - 30.9.2019 on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi Euroopassa.

Lisätietoja

Anita Ahlstrand
Kidmove-hankkeen projektipäällikkö
p. 040 641 8140
etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi