Metropolian koordinoima uusi digitaalinen valintakoe uudisti ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnan kertaheitolla

1.11.2019 - 12:00

Ammattikorkeakoulujen valintakoe uudistui syksyn yhteishaussa lokakuussa. Valintakoe on digitaalinen ja kaikille ammattikorkeakouluille yhteinen. Kulttuurialaa lukuun ottamatta hakija voi hakea yhdellä valintakokeella mihin tahansa ammattikorkeakouluun ja koulutusalalle.

Hakijan näkökulmasta hakeminen on aiempaa yksinkertaisempaa, tasapuolisempaa ja oikeudenmukaisempaa.

”Metropolia on johtanut uudistusta, jossa yhteistyössä muiden ammattikorkeakoulujen kanssa olemme luoneet hakijoita ja ammattikorkeakouluja hyödyttävän yhteisen valintamenettelyn. Uusi valintakoe on otettu hyvin vastaan ja sen käyttöönotto on onnistunut erinomaisesti”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

”Uudistus edistää myös opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitetta opiskelijoiden siirtymisestä korkeakouluun aiempaa nopeammin, kun koe ei enää vaadi pitkää valmistautumisaikaa etukäteen. Korkeakouluille uuden valintakokeen tuomat säästöt ovat merkittäviä.”

”AMK-valintakokeen uudistuksen vetovastuu on sopinut monialaiselle ja maan suurimmalle ammattikorkeakoulullemme hyvin. Se on luonteva jatko muulle koulutuspalvelujen kehittämistyölle, jota olemme usean vuoden ajan Metropoliassa tehneet”, Konkola toteaa.

Metropoliassa Myllypuron ja Myyrmäen kampuksilla valintakokeeseen osallistui 2280 hakijaa 29.10.–1.11. Koko maassa valintakokeeseen oli ilmoittautunut 25 000 hakijaa.

Lisätietoja

  • toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, p. 050 548 6069
  • projektipäällikkö Marko Borodavkin, p. 040 662 5046
    etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]metropolia[dot]fi)

Uuteen AMK-valintakokeeseen ilmoittautunut 25 000 hakijaa 23.10.2019

Ammattikorkeakoulujen kevään 2020 hakukohteet on julkaistu – Arene ry 31.10.2019

Ammattikorkeakouluun.fi

Metropolia.fi/haku

#amkvalintakoe