RekryHaavi on rekrytointipalvelu kulttuurikentän toimijoille

24.6.2019 - 13:00

Uusi rekrytointipalvelu RekryHaavi on työkalu luovien ja kulttuurialojen toimijoiden käyttöön. Palvelussa voi ilmoittaa avoimista työpaikoista, työharjoittelupaikoista tai opiskelijaprojekteista, joihin etsii osaajia eri koulutusasteilta.

Työharjoitteluprojektit, opiskelijaprojektit ja opinnäytetyöt kuuluvat olennaisena osana kaikkiin ammatillisiin korkeakoulututkintoihin. Samaan aikaan monet kulttuurikentän toimijat etsivät tekijöitä erilaisiin tehtäviin.

Kiinteistö Oy Kaapelitalo on toteuttanut RekryHaavi-rekrytointipalvelun yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun Katiska-hankkeen kanssa joustavaksi työkaluksi erityisesti luovien ja kulttuurialojen toimijoiden käyttöön.

RekryHaavi-palvelun tavoitteena on tukea kulttuurikentän toimijoita niin, että työ kohtaisi tekijänsä, opiskelijat saisivat kokemuksia työelämästä, ja koulut tukea yhteistyötoiminnan vahvistamiseen kentän toimijoiden kanssa. Kaapelitalo toimii RekryHaavin alustana, ja on mukana mahdollistamassa kohtaamisia ja kontakteja monialaisesti.

"RekryHaavi on tarkoitettu ensisijaisesti Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskusten vuokralaisille, mutta se on ehdottomasti avoinna ja tukena myös lähialueiden yrittäjille, yrityksille ja yhteisöille, kun he etsivät työvoimaa tai työharjoittelijoita", Kiinteistö Oy Kaapelitalon markkinointi- ja kehityspäällikkö Raine Heikkinen painottaa.

"Palvelu yhdistää työn ja tekijän matalalla kynnyksellä. Sellaisetkin toimijat, jotka eivät tyypillisesti ota harjoittelijoita, esimerkiksi kuvataiteilijat, voivat löytää tarvitsemaansa apua ja osaamista", Heikkinen jatkaa.

RekryHaavi toimii Kaapelitehtaan verkkosivuilla. Palvelun kautta voi jättää oman työpaikka-, työharjoittelu- tai projekti-ilmoituksen, johon etsii tekijää.

"RekryHaavi on luotu mahdollisimman joustavaksi palveluksi, koska luovien alojen yrittäjien, yritysten ja yhteisöjen tarpeetkin ovat moninaisia ja vaihtelevia", Katiska-hankkeen projektipäällikkö Nicklas Nyman toteaa.

"Ammattikorkeakoulut tutkivat ja kehittävät jatkuvasti uusia metodeja sekä työkaluja, jotka lisäävät dialogia työelämän ja koulujen välillä. RekryHaavi on kehitetty yhteistyössä alueiden toimijoiden kanssa ja heidän tarpeisiinsa vastaten. RekryHaaville haetaan näkyvyyttä oppilaitosten omien verkostojen sekä opiskelijayhdistysten lisäksi Helsingin kaupungin uraneuvojien ja Ohjaamon kautta, jotka ovat mainioita kumppaneita rekrytoinnin tueksi. Palvelussa on täysin mahdollista siis hakea muutakin kuin opiskelijatyövoimaa, esimerkiksi tekijää palkkatuettuun työsuhteeseen tai vaikka lyhyeen projektiin", Nyman kertoo.

Lisätietoja

Nicklas Nyman
Projektipäällikkö
p. 040 159 2571
nicklas.nyman [at] metropolia.fi (nicklas[dot]nyman[at]metropolia[dot]fi),

Raine Heikkinen
Markkinointi- ja kehityspäällikkö
raine.heikkinen [at] kaapelitehdas.fi (raine[dot]heikkinen[at]kaapelitehdas[dot]fi),
p. 040 500 7354

kaapelitehdas.fi/rekryhaavi
katiska.metropolia.fi
kaapelitehdas.fi
suvilahti.fi