Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Suomen menestynein mezzosopraano Monica Groop opettaa Metropoliassa

Monica Groop on maamme kirkkaimpia ja kansainvälisesti tunnetuimpia tähtiä laulutaiteen ja oopperan alalla. Hän pitää ensimmäistä kertaa Metropolian lauluopiskelijoille mestarikurssin 12.−14. helmikuuta Ruoholahdessa. Aivan tavanomaisesta mestarikurssista ei tällä kertaa ole kuitenkaan kyse, sillä hän valmentaa ja opettaa kevään koulutusproduktion Kung Karls Jaktin laulajia nimenomaan oopperaroolien ja ensemblejen osalta.

”Olemme todella iloisia, että saamme Monican pitämään mestarikurssin Kung Karls Jakt- oopperan laulajillemme!”, laulumusiikin yliopettaja Sirkku Wahlroos-Kaitila sanoo innostuneena. ”Tarkoitus on käydä koko oopperan soolo-osuudet mahdollisimman kattavasti läpi lukuun ottamatta Jonathanin ja Gyllenstjernan rooleja. Heidän esittäjänsä eivät valitettavasti pääse mukaan: edellinen on vielä Roomassa viimeistelemässä opintojaan ja jälkimmäinen Kansallisoopperassa Jään esityksissä”, hän kertoo kurssin tavoitteista.

Monica Groop teki kansainvälisen läpimurtonsa vuoden 1989 Cardiffin laulukilpailuissa. Hän pääsi finaaliin yhdessä kaikkien aikojen kovatasoisimmassa laulukilpailussa, jonka finalisteista supertähdiksi nousivat walesilainen Bryn Terfel, venäläinen Dmitri Hvorostovski sekä Monica lisäksi ruotsalainen Hillevi Martinpelto. Nykyään hän vetää mm. omaa kamarimusiikkifestivaaliaan Porvoon saariston Pellingissä.

”Ihanan Monica Groopin vierailu kruunaa nuoren Ruotsin kuninkaan metsästysretkestä kertovan oopperan harjoitusperiodin Metropoliassa. Ruotsinkielisiä oopperoita ylipäätään esitetään meillä tavattoman harvoin. Kun me nyt olemme ottaneet tämän vaativan teoksen koulutusproduktioksemme, on aivan fantastista saada ruotsia äidinkielenään puhuva suomalainen oopperataivaan tähti sitä vielä hiomaan”, perustelee mestarikurssia yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer. ”Mestarikurssi pystytään toteuttamaan Fredrik Pacius Minnesfondin apurahan turvin, mistä kiitämme Svenska Litteratursällsskapetia lämpimästi”, hän jatkaa.

Mestarikurssi pidetään Ruoholahden kamarimusiikkiluokassa 131 Metropolian musiikin tiloissa osoitteessa Ruoholahdentori 6. Sinne on vapaa pääsy, joskaan yleisöpaikkoja ei ole runsaasti.

Tiistaina 12.2. opetusta on klo 11−12.45 sekä 13.45−16, keskiviikkona 13.2. klo 11−12.30 sekä 13.30−16.15 ja torstaina 14.2. klo 11−13.15.

Lisätiedot:

Tuire Ranta-Meyer
tuire.ranta-meyer [at] metropolia.fi
P. 050 526 2002