”Tällaisia Urbanfarmlab-tyylisiä tiloja tarvittaisiin enemmän, jotta eri toimijat voisivat kohdata helposti”

Koba Koivisto on Metropolian Bio- ja elintarviketekniikan kolmannen vuoden opiskelija. Hän hoitaa humalan hydroviljelmiä Myyrmäen kampuksen Urbanfarmlab-tilassa ja tekee samalla opinnäytetyötään aiheesta. Redono Oy kasvattaa yhteistyössä Tornion Panimon kanssa humalaa hydroviljelynä Myyrmäen Urbanfarmlab-tilassa. Hydroviljelyssä on ideana kasvattaa humalaa panimoiden sivuvirtana tulevasta mäskistä, joka toimii samalla lannoitteena. Urbanfarmlab-tilassa tutkitaan voisiko humalaa kasvattaa helposti panimoiden yhteydessä. ”Tässä kokeilussa tutkitaan, miten tämä käytännössä toimii, miten humala kasvaa ja kuinka paljon kasvu kuluttaa vettä. Uskon, että tällainen uusi ruokatuotanto on tulevaisuuttaa ja työllistää tulevaisuudessa paljon ihmisiä. Ihmiset haluavat lähellä ja kestävästi tuotettua ruokaa”, Koba kuvailee.

Koba on myös puolipäiväinen tila-assistentti Urbanfarmlab-tilassa opinnäytetyön tekemisen lomassa. Sirkkafarmi on uusin tulokas tilassa. EntoCube, pohjoismaiden johtava hyönteiskasvatusteknologia- ja hyönteisruokayritys on tuonut Myyrmäkeen sirkkakontin, jonka hoitamisesta Koba ottaa vastuuta. ”Työskentely täällä on tuntunut hyvältä. Opin täällä käytännön asioita, joita ei välttämättä luokkatilassa opi”.

”Tällaisia Urbafarmlab-tyylisiä tiloja tarvittaisiin enemmän, jotta eri toimijat voisivat kohdata helposti. Parata tässä on, että toimeksiannot tulevat suoraan yrityksiltä. Toiminta on realistista. On myös loistavaa, että usean alan opiskelijat ovat tässä mukana. Tänne tarvittaisiin esimerkiksi automaatiotekniikan opiskelija auttamaan veden laadun valvontajärjestelmän pystyttämisessä ja käytössä”, Koba tiivistää ja toivoo lisää opiskelijoita mukaan toimintaan.

 

Urbanfarmlab ekosysteemin kehittämiseen ja oppimisympäristön rakentamiseen on saatu rahoitusta Sitralta. Kumppaneina ovat muun muassa Vantaan kaupunki, Helsingin kaupunki, Sitra, Helsingin yliopisto, Urban Mill ja Myyrmäen asukasyhdistys.

 

Lue lisää:

Urbanfarmlab -konseptin ympärillä tapahtuu! Metropolian opiskelijat tiiviisti mukana

Urbanfarmlab somessa:

https://www.facebook.com/urbanfarmlab.fi/

https://www.instagram.com/urbanfarmlab.fi/

https://twitter.com/urbanfarmlab

https://www.linkedin.com/company/urbanfarmlab/