Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Urbanfarmlab -konseptin ympärillä tapahtuu! Metropolian opiskelijat tiiviisti mukana

Myyrmäen kampuksen Urbanfarmlab-tilassa on pöhinää, kun useita opiskelijoita käy sopimassa opintoihin liittyvistä projekteista yritysten edustajien kanssa. Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymässä suunnitellaan jatkuvasti miten Urbanfarmlabin toimintoja opinnollistetaan opintojaksoihin ja projekteihin.

Urban Farming, eli kaupunkiympäristössä tapahtuva sisä- tai ulkotiloissa tapahtuva viljely on nouseva toimiala. Siihen liittyvien uusien viljelytekniikoiden ja -teknologioiden sekä alaan liittyvien erilaisten uusien palveluiden ja innovaatioiden määrä tulee lähivuosina kasvamaan.

Siukkula Oy:n ilmaperunoiden seuraksi Myyrmäen kampukselle on ilmestynyt humalan kasvatusta. Redono Oy kehittää muun muassa kestävän panimon kiertotalousmallia ja tarjoaa nyt myös opiskelijoille projektioppimista aiheen ympärillä. Kerrosviljely-yritys Little Garden rakentelee omaa kerrosviljely-ympäristöään ja mukaan on saatu myös Helsieni. Helsieni on kiertotalousyritys, joka kasvattaa sieniä läheltä saaduissa raaka-aineissa kuten kahvinporoissa. Entocuben sirkkakontti saapuu tilaan lähipäivinä.

Sama teema, paljon eri osaamista

Opiskelijoita on mukana eri aloilta, kuten Energia- ja ympäristötekniikasta, Laboratorioanalytiikasta ja Bio-ja elintarviketekniikasta. Metropolian digiviestinnän opiskelijat tuottavat paraikaa työkaluja ja toimintamalleja Urbanfarmlab -yhteisön luomiseen. Digiviestinnän opiskelijaryhmä työstää suunnitelmaa someviestinnän toteuttamiseksi ja on mukana somekampanjan toteuttamisessa.

”Urbanfarming -teemasta kiinnostuneita opiskelijoita ja henkilöstön edustajia verkotetaan ja tulemme pitämään säännöllisiä palavereja liittyen erilaisiin kehittämisprojekteihin. Tarkoitus on hakea synergiaa hankkeiden välille ja edistää opiskelija- ja henkilöstövaihtoa teemaan liittyen”, projektipäällikkö ja TKI-suunnittelija Riikka Kuusisto kuvaili.

”Urban farming ekosysteemiin on viety ja viedään jatkossakin mahdollisimman paljon opetetusta, mahdollisimman monialaisesti. Syksyllä ekosysteemin ympärille koostetaan myös Innovaatioprojektiryhmiä (MINNO) kehittämään toimintaa. Urban farming on jo opetusalustakonseptina  saanut hehkutusta ulkomaita myöten. Tämä on meille näyttävä näyteikkuna opetuksen uudistamisen uusista tuulista ja mahdollisuuksista.”, Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymän johtaja Antti Tohka toteaa.

”Hienointa tässä kaikessa tekemisessä on se, miten jokainen Urbanfarmlabiin tuleva tai eksyvä innostuu tästä teemasta ja yhdessä tekemisestä!”, Riikka iloitsi.

Ota yhteyttä:

Riikka Kuusisto
P. 040 671 2633
S-posti: etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi

 

Urbanfarmlab ekosysteemin kehittämiseen ja oppimisympäristön rakentamiseen on saatu rahoitusta Sitralta. Kumppaneina ovat muun muassa Vantaan kaupunki, Helsingin kaupunki, Sitra, Helsingin yliopisto, Urban Mill ja Myyrmäen asukasyhdistys.

 

Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymä kokoaa Metropolian kestävän kehityksen osaamisen yhteen

Urban Farming Learning Ecosystem - uusi oppimisympäristö Myyrmäen kampukselle