Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Vantaan elinkeinojohtaja Jose Valanta Metropoliassa: Uusi kampus houkuttelee koko yhteisöä

Vantaan elinkeinojohtaja Jose Valanta vieraili Metropoliassa. Aamupäivän ideana oli verkostoitua ja vaihtaa kuulumisia Vantaan kaupungin, Metropolian, Myyrmäki-yhdistyksen ja Urban Farming -yritysten kanssa.

Ruokatuotanto muuttuu hurjaa vauhtia. Vaihtoehtoisia tapoja tuottaa ruokaa kehitellään koko ajan. ”Haluamme Vantaalla tietää myös pienemmistä ruokatuotannon yrityksistä. Uskon, että isot ruokatuotannon toimijat voisivat lähteä mukaan ja innostua myös näistä uudenlaisista tavoista.  Kartoitamme yhteistyömahdollisuuksia yritysten kanssa ja selvitämme Myyrmäki-yhdistyksen kanssa uusia tiloja Vantaalta Urban Farming -toiminnan mahdolliseksi laajentamiseksi”, Jose totesi.

”Metropolia on tärkeä kumppani ja toimiva yhteistyö on ollut tärkeää. Metropolialla on hyvät tilat ja ennen kaikkea opiskelijat, joiden osaaminen ja osallistuminen ovat arvokas lisä. Opiskelijat osaavat kehittää hienoja ja uusia juttuja aiheen ympärille. Metropoliassa voi myös kokeilla asioita vapaasti, Redono Oy:n Henri Laine kuvaili Metropolian UrbanFarmLab-tilan toimivuutta.

”Haaveena on laajentaa tätä konseptia. Tähän Urban Farming -aihealueeseen voisi hyvin liittää myös ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Metropolialla on tästäkin laajaa osaamista”, totesi projektipäällikkö Riikka Kuusisto.

”Täällä Myyrmäen kampuksella tapahtuu paljon hienoja juttuja. Kunhan kampus avautuu vielä enemmän ympäristöön, houkuttelee täällä tehtävä toiminta niin opiskelijoita, muita nuoria kuin koko yhteisöä mukaan”, Jose Valanta tiivisti.

Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja uusia mahdollisuuksia erityyppisiin yhteistyökuvioihin avautuu jatkuvasti. Syksy tuo tullessaan uusia yhteistyön muotoja sekä lisää näkyvyyttä kampukselle.

 

Lisätietoa:

Urbanfarmlab-konseptin ympärillä tapahtuu! - Metropolian opiskelijat tiiviisti mukana