Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Viiden ammattikorkeakoulun AMKoodari-koulutus vastaa ohjelmistoalan osaajapulaan

Sinustako tulevaisuuden koodaritähti? AMKoodari-juliste.AMKoodari on uusi koodauksen ympärille rakentuva maksuton ja kaikille avoin koulutus, joka vastaa ohjelmistoalan kipeään osaajapulaan. Koulutuskokonaisuuden tuottaa viiden ammattikorkeakoulun (Haaga-Helia, HAMK, Laurea, Metropolia ja XAMK) yhteenliittymä. Lisätietoja löytyy vasta avatulta AMKoodari-koulutuksen verkkosivulta.

AMKoodari-koulutus on loistava startti koodaajan urasta haaveilevalle, lisäkoulutukseksi jo koodaamista osaavalle, uranvaihtajalle sekä yrityksen henkilökunnan koulutukseen. Opintoja voi suorittaa oman työn ohella tai täyspäiväisenä opiskelijana. Koulutus on tarkoitettu kaikille ja kaiken tasoisille henkilöille, tutkinto-opiskelijoita lukuun ottamatta. Aiempaa koodauskokemusta ei tarvita.

AMKoodari-koulutus tarjoaa koodausosaamista hyvin monenlaisiin tarpeisiin: esimerkiksi verkkosivujen ja verkkokauppojen perustamiseen, taloushallinnon makrojen rakentamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja analytiikkaan sekä ohjelmointiosaamisen täydentämiseen.

Koulutusta järjestävät ammattikorkeakoulut ovat vastuullisia kumppaneita, joilla on runsaasti kokemusta yritysten ja organisaatioiden kanssa toimimisesta. Kouluttajina toimivat korkeakoulut ovat pääkaupunkiseudulla, Uudellamaalla, Hämeessä, Etelä-Pirkanmaalla, Kaakkois-Suomessa ja Etelä-Savossa. Opintoja tarjotaan pääosin verkossa, joten opiskelu on mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta Suomessa ja ulkomailla.

Monipuolisesta kurssitarjonnasta on valittavissa hakijan tarpeita, osaamistasoa ja kiinnostusta vastaavat kokonaisuudet. Kaikkien viiden korkeakoulun kurssitarjontaa on mahdollisuus myös yhdistellä. Koulutuksen kautta voi suorittaa korkeakoulutasoisia kursseja, joista on hyötyä nyt ja tulevaisuudessa.

"AMKoodari-koulutus on täsmäisku Suomea vaivaavaan koodaripulaan. Maksuttomia kursseja on tarjolla laidasta laitaan ja kohderyhmänä ovat kaikki lukutaitoiset. Toivotamme kaikki hiemankaan kiinnostuneet tervetulleiksi tarttumaan rohkeasti upeaan mahdollisuuteen”, sanoo Tutkintovastaava Ville Jääskeläinen Metropolian ICT ja Tuotantotaloudesta.

AMKoodari-koulutettava voi valita virtuaalikursseja ja lähiopetusta suomeksi ja englanniksi. Osan kursseista voi aloittaa milloin vain, osa on ajoitettu korkeakoulujen lukukausille. Kursseja on tarjolla seitsemään koulutusmoduuliin, joista voi valita yhden tai useamman. Vaihtoehtoisesti valittavana on myös yksittäisiä kursseja. Koulutustarjonta kattaa keskeiset ohjelmistotuotannon osa-alueet.

Avoinna olevat koulutusmoduulit ovat:

  • Minustako koodari?
  • Minustako pelintekijä?
  • Moderni web- ja mobiilikehitys
  • Älykkäät IoT-järjestelmät
  • Toimi tehokkaasti verkossa
  • Menestyvä liiketoiminta tukeutuu tiedon analysointiin ja keinoälyyn
  • Pilviteknologiat – rakenna liiketoimintasi pilveen

Tutustu hakuohjeisiin, kurssitarjontaan sekä AMKoodari-koulutuksen hyötyihin opiskelijalle ja yritykselle osoitteessa: amkoodari.fi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi joulukuussa 2018 korkeakouluille 19 miljoonan erityisavustuksen, joka mahdollistaa ohjelmistoalan osaamisen lisäämisen yli 10 000 opiskelijalle. AMKoodari-koulutuksen osuus tästä on 4 miljoonaa euroa ja toteutus tapahtuu välillä 2019-2021. OKM:n erityisavustus mahdollistaa yritysten henkilöstölle ja yksityishenkilöille (työttömille ja kaikille koodausosaamisesta kiinnostuneille) alakohtaisia opintopolkuja viiden ammattikorkeakoulun kattavasta yhteistarjonnasta. AMKoodari-koulutushanketta koordinoi Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Amkoodari.fi

Korkeakoulukohtainen kurssitarjonta:

Lisätietoja AMKoodari-hankkeesta:

Veikko Koivumaa
Projektipäällikkö
veikko.koivumaa [at] metropolia.fi