YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja Metropoliassa

30.1.2023 - 10:00

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat työtämme Metropoliassa ja monialaisena korkeakouluna vaikutamme toiminnallamme kaikkiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Olemme tunnistaneet strategiamme kannalta kahdeksan olennaisinta YK:n kestävän kehityksen tavoitetta ja rakentaneet näiden pohjalta vuodelle 2030 ulottuvan kestävän kehityksen tiekarttamme.

Tässä juttusarjassa kerromme valitsemistamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Sarjan kolmannessa osassa kerromme mitä tavoite “Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja” merkitsee Metropoliassa ja miten olemme edistäneet tavoitetta omassa toiminnassamme.

Tavoite 9

Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja

Vauhditamme kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemista ilmiölähtöisellä otteella ja avoimen innovaatio- ja tutkimustoiminnan keinoin. Ratkomme kestävän kehityksen haasteita viidessä innovaatiokeskittymässämme. Vahvistamme alueen elinvoimaa kestävän yrittäjyyden, liiketoiminnan ja työllisyyden avulla. Metropolia on mukana n. 100 TKI-hankkeessa vuosittain.

Olemme rakentaneet Metropolian kampuksille yhteistyöalustoja, jotka toimivat avoimen tutkimuksen, tieteen ja opetuksen periaatteiden mukaisesti. Alustat mahdollistavat pitkäjänteisen ekosysteemiyhteistyön rakentamisen kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemiseksi tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan keinoin. Yhteistyökumppanit, opiskelijat ja henkilöstö työskentelevät yhdessä alustoilla esimerkiksi virtuaali- ja lisätyn todellisuuden keskuksessa Helsinki XR Centerissä, hyvinvointi- ja terveyspalveluja tuottavassa HyMy-kylässä sekä sisäruokatuotannon tilassa Urban Farm Labissa.

Urban Farm Lab on alusta, jossa ratkaistaan kaupunkiympäristön ravitsemushaasteita uudella ruokateknologialla. Metropolian Myyrmäen kampuksella sijaitsevassa Urban Farm Labissa kehitetään tapoja, joilla ruokaa voidaan tuottaa ympäristöystävällisesti kaupunkialueella.

”Urban Farm Labin kasvatusympäristöt ja olosuhdehallitut kasvatustilat ovat ainutlaatuisia oppilaitosympäristössä. Tarjoamme yhteistyökumppaneillemme, kuten yrityksille, tutkimuslaitoksille, muille oppilaitoksille ja kaupungeille mahdollisuuden kehittää tuotantomenetelmiään, teknologioitaan ja liiketoimintasuunnitelmiaan. Samalla opiskelijat pääsevät osallistumaan yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovaatioprojekteihin”, sanoo innovaatiojohtaja Merja Rehn.

Urban Farm Lab

Lue myös:

Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua Metropoliassa
Uutinen: YK:n kestävän kehityksen tavoitteet: Hyvä koulutus Metropoliassa
Uutinen:Metropolia edistää YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

Tutustu kestävän kehityksen työhömme vastuullisuussivustollamme.
Lue viimeisin vastuullisuusraporttimme.

Lisätietoja:

Elli Ojala
Katso Elli Ojalan People Finder profiili