Muutosvalmentaja

Muutos on läsnä kaikissa organisaatioissa, mutta kyky sopeutua muutokseen ei aina. Jos mietit, miten tukea organisaatiota, työyhteisöä, tiimiä tai yksilöitä muutosvoimien pyörteissä, on tämä ohjelma juuri sinulle!

Perustiedot

Laajuus
30 op
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
25.4. - 24.8.2024
Aloituspaikat
30
Hinta
390 €

Tavoitteet

Muutosvalmentajan ohjelmassa pääpaino on ihmisten voimavaraistamisessa ja toimijuuden tunteen vahvistamisessa erilaissa työelämän muutostilanteissa. Opintojen myötä saat eväitä:

 • strategiseen johtamiseen,
 • organisaation kehittämiseen,
 • työyhteisön oppimisen
 • osallistamisen vahvistamiseen sekä
 • ristiriitatilanteiden ratkomiseen.

Samalla, kun opiskelet kokeneiden opettajien ohjauksessa tutkittuun tietoon perustuvia malleja ja muutosvalmentamisen työkaluja, pääset myös oppimismatkalle omiin vahvuuksiisi. Löydät keinoja toimia viisaasti myös epävarmoissa tilanteissa ja tukea muita silloin, kun muutostilanteet koettelevat.

Sisältö

Muutosvalmentajan opinnot koostuvat seuraavista yamk-tasoisista opintojaksoista:

Toteutusaika

Syyskuu 2024 - kesäkuu 2025

Opinnot alkavat lauantaina 7.9. klo 10.00-15.00 yhteisellä aloitusseminaarilla Metropolian Myyrmäen kampuksella. Opintojen oma Moodle-verkkoympäristö avautuu syyskuussa.

Syksyn 2024 opintojaksojen aikataulut:

 • Valmentava johtamisote (Huom! jatkuu myös keväällä 2025)
  • Aloitus Muutosvalmentaja korkeakouludiplomin aloitusseminaarin yhteydessä 7.9. klo 10-15:
   Toimijuus ja psykologinen turvallisuus
  • Syksyn verkkotapaamiset:
   • ke 23.10. klo 17-20: Dialoginen johtaminen, Zoom
   • ke 27.11. klo 17-20: Valmentava esihenkilötyö, Zoom
  • Osallistuminen Nordic Business Forum -tilaisuuteen Metropolian Myyrmäen kampuksella syyskuussa
 • Organisaation kehittäminen
  • ti 17.9. klo 17-20, Zoom
  • ti 1.10. klo 17-20, Zoom
  • ti 15.10. klo 17-20, Zoom
 • Työssä oppimisen johtaminen 16.9.-30.11.2024
  • Itsenäistä verkko-opiskelua Moodle-alustalla

Kevään 2025 opintojaksot:

Kevään opintojaksojen aikataulut vahvistuvat marraskuussa 2024. Myös ne ovat monimuotoisia toteutuksia, joissa kohtaamiset ovat pääasiassa ilta-aikaan.

Kevään opintojaksot:

 • Valmentava johtamisote (jatkuu syksyltä)
 • Fasilitointi ja osallistuvat menetelmät organisaation kehittämisen työkaluina
 • Strateginen ja muutoksen johtaminen
 • Työoikeus ja sovitteleva työote

Hinta

Opintokokonaisuus maksaa opiskelijalle 390 euroa.

Opintoja voi valita myös erillisinä, jolloin jokaisen opintojakson hinta on 75 euroa.

Edeltävät opinnot

Muutosvalmentaja-opintoihin voit osallistua, jos olet suorittanut amk-tutkinnon (tai vastaavan) miltä tahansa alalta.

Ilmoittautuminen

Ryhmä on täynnä! Ilmoittaudu jonoon syksyllä 2024 alkaviin Muutosvalmentaja-opintoihin 24.8.2024 mennessä ilmoittautumisjärjestelmässä. Ohjelmaan otetaan 30 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta, voit jättää yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse, kun seuraavan toteutuksen ajankohta on tiedossamme.

Jätä yhteystietosi lomakkeelle.

Tutustu myös keväällä 2025 alkavaan Toimintakulttuurin kehittäjä -opintokokonaisuuteen.

Tutustu ennen ilmoittautumista avoimen AMK:n opiskeluohjeisiin ja avoimen AMK:n maksu- ja peruutusehtoihin. Lisätietoa yleisistä ennakkovaatimuksista (kielitaito, opiskeluvalmiudet) löydät avoimen AMK:n sivuilta Kielitaito ja muut vaatimukset.

Metropolian alumni tai henkilöstöön kuuluva: Ilmoittautuminen tapahtuu avoimen AMK:n ilmoittautumisjärjestelmässä. Jos opinnot ovat maksullisia, ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä tulee maksutavaksi valita ”Tilaa laskulla”. Vahvistuksen jälkeen ota yhteys sähköpostitse avoinamk [at] metropolia.fi (avoinamk[at]metropolia[dot]fi), riippumatta siitä, oletko ilmoittautunut maksullisiin tai maksuttomiin opintoihin. Sähköpostissa tulee käydä ilmi, että olet Metropolian alumni ja mihin opintoihin olet ilmoittautunut.

Jatko-opintomahdollisuudet

Opintojakson hyväksytysti suoritettuaan opiskelija saa merkinnän opintopisteistä Oma opintopolku -palveluun ja opintoja voi hyödyntää esimerkiksi korkeakoulujen joustavassa haussa.

Ohjelman suoritettuasi sinulla on hakea Muutosjohtamisen ylemmän ammattikorkean tutkinto-ohjelmaan keväällä 2025 joustavassa haussa. Lue hausta tutkinto-opiskelijaksi tarkemmin opintopolku.fi -palvelusta. Huomaathan, että paikkoja on rajoitettu määrä ja sinun tulee täyttää myös muut hakukelpoisuuden kriteerit.

Ohjelman valmentajat

Koko ohjelman ajan sinua valmentavat, tukevat ja kannustavat kokeneet kouluttajat:

Anne-Mari RaivioAnne-Mari Raivio, FM, pedagogi, kouluttaja, yritysvalmentaja, Metropolia Ammattikorkeakoulu

Anne-Mari on kouluttanut, sparrannut ja innostanut oppimisen pariin niin opiskelijoita korkeakoulumaailmassa kuin erilaisten organisaatioiden henkilöstöäkin jo usean vuoden ajan. Anne-Marin vahvuutena on myötäinnostuminen, turvallisen ilmapiirin luominen ja ihmisten mukaan saaminen. Hänellä on vahva kokemus työssä oppimisen kehittämisestä ja mahdollistamisesta, fasilitoinnista ja osallistuvien menetelmien hyödyntämisestä moninaisissa projekteissa ja kehittämishankkeissa. Digipedagogisten ratkaisujen kanssa Anne-Mari on erityisen taitava, mutta häneltä sujuu hienosti myös fläppipaperille piirtäminen! Tule ja kaappaa itsellesi hyöty Anne-Marin erityistaidoista muutosvalmentajien kasvuohjelmassa!


Raisa VarstaRaisa Varsta, KTM, opinto- ja uraohjaaja, työnohjaaja (STOry), Metropolia Ammattikorkeakoulu

Raisa on ohjaa ja kouluttaa eri alojen ammattilaisia ja työyhteisöjä voimavaraistavamman työelämän äärelle. Kaupallinen tausta ja yrittäjyys pitävät organisaation tavoitteet aina kirkkaana Raisan mielessä, mutta niiden tavoittelua Raisa haluaa sparrata nimenomaan ihmisten hyvinvointia tukemalla. Raisa on kokenut kaupallisten teemojen kouluttaja, mutta liekkeihin hän syttyy ihmisten ajattelun, asenteiden ja toiminnan kehittämisestä. Jos siis tunnet itsessäsi kutsun hypätä samojen liekkien äärelle, tule mukaan voimavaraistavasti työskentelevien muutosvalmentajien porukkaan!