Erillishaut ja joustavat haut

Metropoliaan voi hakea myös erillishaun, siirtohaun ja joustavien hakujen kautta. Hauissa mukana olevat tutkinto-ohjelmat vaihtelevat.

Joustavat haut

Joustavia hakuja on kaksi kertaa vuodessa, alkaen 1.5. ja alkaen 1.11. Tutustu hakuihin ja tarjontaan alla olevien linkkien kautta.

Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella

Haku suomalaisten korkeakouluopintojen perusteella on suunnattu kaikille suomalaisissa korkeakouluissa tutkintoon johtavan koulutuksen tai avoimen opintoja suorittaneille. Haku järjestetään kaksi kertaa vuodessa (haku voi päättyä joidenkin tutkintojen kohdalla alla mainittua aikaisemminkin):

  • 1.5. - 31.10. klo 15:00
  • 1.11. - 30.4. klo 15:00

Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella

Haku Metropolian avoimen AMK:n opintojen perusteella on suunnattu Metropolia Ammattikorkeakoulun avoimen AMK:n opintoja suorittaneille. Haku järjestetään kaksi kertaa vuodessa (haku voi päättyä joidenkin tutkintojen kohdalla alla mainittua aikaisemminkin):

  • 1.5. - 31.10. klo 15:00
  • 1.11. - 30.4. klo 15:00

Erillishaut

Kaksi opiskelijaa istuu sohvalla läppärin ääressä.

Kansainvälisten tutkinto-ohjelmien erillishaku

Haussa on mukana englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia. Hakeminen tapahtuu esimerkiksi SAT-testin, ulkomaisen tutkinnon ja/tai kansainvälisten polkuopintojen, kuten Edunation Pathway Diploman, perusteella. Seuraava hakuaika alkaa 1.1.2024.

Tutustu kansainvälisten tutkinto-ohjelmien erillishakuun sivuston englanninkielisellä puolella

Muut haut

Siirtohaku

Siirtohaku on suunnattu kaikille suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin otetuille opiskelijoille, jotka haluavat siirtää voimassa olevan opiskeluoikeutensa korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä koulutuksesta toiseen siten, että tavoitetutkintoon liitettävä tutkintonimike vaihtuu. Haku järjestetään kaksi kertaa vuodessa:

  • 1. - 15.5. klo 15:00
  • 1. - 15.11. klo 15:00

Lisätietoja

Lisätietoja hakemisesta

Ota yhteyttä Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluihin:
p. 040 712 5100
hakijapalvelut [at] metropolia.fi (hakijapalvelut[at]metropolia[dot]fi)

Aukioloajat ja tarkemmat yhteystiedot

Lisätietoja koulutuksista

Ota yhteyttä tutkinto-ohjelman yhteyshenkilöihin. Yhteyshenkilöt löydät koulutuskuvauksien yhteydestä.