Rakennusautomaatioasiantuntija -täydennyskoulutus

Haluatko laajentaa osaamistasi kiinteistöjen hallintajärjestelmien pariin? Tarvitsetko työssäsi enemmän ymmärrystä siitä, kuinka huolehtia automaatiolla energiatehokkaasta toiminnasta? Hanki lisäkoulutusta tulevaisuuden alalle!

Kesto
5.9.2024 - 22.5.2025
15 koulutuspäivää
Laajuus
15 op
Sijainti
Verkko-opinnot +
Hinta
5 870,00 € + alv 24,00 %
(7 278,80 € sis. alv)

Ilmoittautuminen
22.8.2024 23:59 mennessä

Rakennusautomaatioasiantuntija -täydennyskoulutuksen jälkeen tunnet uusimpia rakennusautomaation ratkaisuja viimeisimmän tiedon valossa. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa teemoja IoT, väylätekniikka ja rakennusautomaatiojärjestelmien toimintaperiaatteet.

Koulutus on 15 opintopisteen laajuinen. Opintoja voidaan hyväksilukea osaksi Metropolian talotekniikan YAMK-opintoja. Lue lisää ylemmistä AMK-tutkinnoista.

Kenelle koulutus soveltuu?

Rakennusautomaatioasiantuntija -koulutus sopii sinulle, joka toimit tai haluat toimia tulevaisuudessa rakennusautomaation parissa suunnittelussa, urakoinnissa tai ylläpidossa. Lisäksi haluat lisätietoa tämän päivän rakennusautomaatio- ja kiinteistöjen hallintajärjestelmistä, sekä energiatehokkuudesta.

Koulutuksessa pääset täydentämään osaamistasi ja saat mahdollisuuden syventyä rakennusautomaation ratkaisuihin, joita voit hyödyntää omassa työssäsi. Pidät käytännönläheistä oppimistavasta, jossa keskitytään työelämän case-esimerkkeihin ja perehdytään viimeisimpään alan tietoon.

Soveltuva pohjakoulutus on esimerkiksi

 • talotekniikan,
 • LVI-insinöörin,
 • automaatiotekniikan tai
 • sähkötekniikan insinööritutkinto tai vastaava.
Rakennusautomaatio avainasemassa rakennusten olosuhteiden hallinnassa ja energiatehokkuudessa

Rakennusautomaatiojärjestelmät ovat keskeisessä roolissa parannettaessa rakennusten olosuhteiden hallintaa ja energiatehokkuutta. Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämmityksen hybridijärjestelmät ja sähkön kysyntäjousto tuovat uusia haasteita LVIS-prosessien ja automaation yhteispelille. Automaation väyläratkaisut kehittyvät ja IoT tulee kenttälaitteisiin. Myös tele- ja turvajärjestelmiä integroidaan toimimaan yhdessä automaatiojärjestelmien kanssa, mikä edellyttää aukotonta tietoturvasta huolehtimista.

Koulutuksen hyödyt osallistujalle

Saat

tietoa ja perehdyt nykyaikaisiin kiinteistöjen hallintajärjestelmiin

Voit toimia

alan suunnittelu-, toteutus- tai käyttöpalveluiden parissa

projektinhallinta- ja kehitystehtävissä

energiatehokkuuden parantamiseen liittyvissä hankkeissa

Kerrytät

Opintopisteitä Metropolian talotekniikan YAMK-opintoihin.

Toteutustapa ja ohjelma

Koulutukseen sisältyy 15 koulutuspäivää, joista osa on jaettu puolikkaiksi etäpäiviksi. Lisäksi koulutus sisältää oppimistehtäviä sekä omaan työhön liittyvän kehittämistehtävän. Koulutus toteutetaan Metropolian Myllypuron kampuksella sekä osin etäopetuksena. Myös yritysvierailut ovat mahdollisia.

Koulutuspäivät ovat:

 • to 5.9.2024 klo 9.00-16.00 lähiopetus, etäyhteys järjestetään
 • to 19.9. klo 9.30-12.00 etäopetus
 • to 26.9. klo 8.30-11.30 etäopetus
 • ke 9.10. klo 8.30-11.00 etäopetus
 • to 10.10. klo 8.00-12.00 etäopetus
 • ke-to 6.-7.11. klo 9.00-16.00 lähiopetus
 • ke-to 27.-28.11. klo 9.00-16.00 lähiopetus
 • ke-to 15.-16.1.2025 klo 9.00-16.00 lähiopetus
 • ke 12.2. klo 8.30-11.30 etäopetus
 • to 13.2. klo 8.30-11.30 etäopetus
 • ke-to 12.-13.3. klo 9.00-16.00 lähiopetus
 • ke 9.4. klo 9.00-11.30 etäopetus
 • to 10.4. klo 8.30-12.00 etäopetus
 • ke 7.5. klo 9.00-16.00 lähiopetus
 • to 22.5. klo 9.00-16.00 lähiopetus.

Osallistujien kokemuksia koulutuksesta

”Monipuolisen koulutuksen edetessä minulle kirkastui, että alalla on vielä paljon vanhaa ajattelua. Tekniikka menee eteenpäin, ja asiantuntijana on varmistettava, että tietoturvan taso vastaa tämän päivän vaatimuksia.”
Ville Siro
Suunnittelupäällikkö, KnowTek Oy
Ville Siro
”Pidän kovasti nykyisestä työnkuvastani ja pääsen työskentelemään laajasti taloteknisten asioiden parissa. Sain näistä opinnoista kuitenkin kipinän talotekniikan YAMK-tutkinnon harkitsemiseen. Ehkä seuraavaksi haen sinne, etenkin kun nämä 15 opintopistettä voidaan hyväksilukea osaksi ylempää tutkintoa.”
Teemu Sillanpää
Talotekniikan asiantuntija, Senaatti-kiinteistöt
Teemu Sillanpää
"Alan kehittyessä nopealla vauhdilla ja ilman osaamisen päivittämistä putoaa helposti pois alan kehityksestä. Koulutus antaa mahdollisuuden tuoda hankkeisiin uusia rakennusautomaation mahdollisuuksia ja energiatehokkuuden osalta nykyaikaista lähestymistapaa yksittäisten toimien ja kokonaisuuden osalta. Koulutus herätti myös uudelleen ”vanhan ukon”, koska aatoksena on jatkaa opiskelua lisää. Onhan uusi oppimisympäristö aivan toista mitä itse ”satavuotta” sitten on kokenut!"
Matti Lehtonen
Energia- ja automaatioasiantuntija, Rauman kaupunki
"Koulutus avasi silmiä, kuinka laaja-alainen kokonaisuus rakennusautomaatio todellisuudessa on. Nykypäivän vaatimukset ovat lisänneet merkittävästi kiinteistöön liitettävän laskentatehon tarvetta ja tästä syystä järjestelmät ovat monimutkaistuneet huomattavasti. Myös etäkäyttö ja tietoturvan hoitaminen vaihtoehtoisilla menetelmillä oli hyvin mielenkiintoista ja opettavaista. Julkisuudessahan näistä asioista on viime aikoina ollut paljonkin puhetta. Näistä opeista oli heti hyötyä työpaikalla."
Altti Halinen
Tuotantoinsinööri, Skanska Talonrakennus Oy
"Koulutuksen hyödyn pääsen heti ottamaan käyttöön omassa työssäni ja pystyn tarjoamaan työnantajalle motivoituneen rakennusautomaatioasiantuntijan. Hyvät keskustelut kurssikavereiden kanssa eri työskentelytavoista, ovat olleet opettavia ja olen saanut uusia verkostointikumppaneita. Omassa organisaatiossa olen lisännyt suunnittelun kanssa keskustelua liittyen rakennusautomaatioon ja olemme miettineet yhdessä asioita, joita suunnitteluvaiheessa tulisi jo ottaa huomioon."
Marko Einola
Kiinteistöpalvelupäällikkö, Porin Kaupunki / Tekninen toimiala

Kouluttajat

Koulutuksen vastuuopettaja on lehtori Jarmo Tapio Metropoliasta. Koulutuksessa on paljon vierailevia luennoitsijoita alan näköalapaikoilta.

Jarmo
Tapio
Lehtori Jarmo Tapiolla on sähkövoimatekniikan insinööritutkinto, tietotekniikan DI-tutkinto, tietoliikennetekniikan lisenssiaatin tutkinto sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avoinna 22.8.2024 saakka
Aloitus 5.9.2024
5 870,00 € + alv 24,00 %
(7 278,80 € sis. alv)

Lisätietoja

Yleinen arvonlisäverokanta muuttuu 1.9.2024.

Toimitus- ja peruutusehdot