Helsinki XR Center -
laajennetun todellisuuden keskus

Pukuun pukeutunut mies pitää päässään virtuaalitodellisuuslaseja ja kädessään peliohjainta. Taustalla on iso televisio, joka näyttää kuvaa pelistä, jota mies pelaa virtuaalitodellisuuslasien läpi.

Helsinki XR Center (HXRC) on ainutlaatuinen kulttuurialojen koulutuksen yhteydestä löytyvä keskus, jossa yhdistyy uudella tavalla design ja teknologia. HXRC tähtää kansainväliseksi toimijaksi kasvu- ja kansainvälistymispalveluiden, XR kumppanien co-creation ohjelman, sekä Metropolian XR-design muotoilun suuntautumisen kautta.

XR teknologioihin keskittyvä keskus toimii tutkimus-, startup-, ja yritysyhteistyön keskiössä. XR Centerissä kohtautetaan luovia tiimejä, startup-yrityksiä sekä suurempia XR-toimijoita ja rahoittajia.

Tavoitteena on tarjota myös opiskelijoille ja muille toimijoille verkostoitumismahdollisuuksia, niin XR-alan asiantuntijoiden, yhteistyökumppaneiden, yritysten ja vierailijoiden kesken.

Helsinki XR Centerin toimintaa operoi Metropolia Ammattikorkeakoulu yhdessä FIVR - Finnish Virtual Reality Association kanssa. Virallisina yhteistyötahoina keskukselle toimivat Helsingin kaupunki ja Business Finland.

Sijainti ja toimijat

XR Center sijaitsee Arabiakeskuksen neljännessä kerroksessa, Metropolian kulttuurikampuksen yhteydessä. Tiloihin rakentuu keväällä 2019 Helsinki XR Centerin ylpeyden aihe, avoin demoalue - XR Showroom. Tila profiloituu XR-laitteiden kokeiluympäristöksi ja esittelee suomalaisen XR-osaamisen hedelmiä maailmalle.

Keskuksen noin 1000 neliötä kattavat lopulliset tilat rakentuvat vuoden 2021 aikana samaan Arabia135 kiinteistöön. 

Mitä on XR?

  • XR (Extended Reality) on sateenvarjokäsite, joka tarkoittaa virtuaalisen-, yhdistetyn- ja laajennetun todellisuuden teknologioita
  • Tuttavallisemmin näistä käytetään nimityksiä VR (Virtual Reality), MR (Mixed Reality) ja AR (Augmented Reality)

HXRC videoita

Ota yhteyttä