Hiilitallin avajaiset

Aika
24.1.2024
12.00 - 15.00
Paikka

Metropolian Myyrmäen kampus, A-auditorio ja Hiilitallin tilat

Hinta

Maksuton

Tapahtuman aihetunniste
  • #Hiilitalli

Hiilitallin avajaiset järjestetään 24.1.2024.

Tervetuloa kuulemaan Hiilitallin tarinaa ja toiminnan tavoitteita. Luvassa mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä paneelikeskustelu ilmastonmuutoksen hillintään ja kestävään kehitykseen liittyen. Samalla voit tutustua juuri valmistuneeseen Hiilitallin tilaan.

Avajaisten aikataulu tarkentuu joulukuussa 2023.

Save the date!

Puhujat

Pata Degerman

Pata Degerman, Tutkimusmatkailija

Patrick ”Pata” Degerman on ilmastonmuutoksen hillinnän puolestapuhuja ja Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä. Pata haluaa tuoda esille ilmastonmuutoksen uhat koko Suomen kansalle. Hän mainitsee, että Suomi ja Israel ovat maita, joista muut maat ottavat mallia. ”Mikäli Suomi voi luoda mallin joka toimii, voidaan muihin maihin adaptoida ”ilmastonmuutosmalli,” Pata toteaa. Hän toivoo saavansa ilmastonmuutoksen osaksi suomen oppimisjärjestelmää. Hän uskoo siihen, että nuoret pystyvät vielä omien tekojensa kanssa muuttamaan maailmaa. Hän on osana muutosta tuomalla esille maailman upeimpien paikkojen muutoksen kauniin visuaalisuuden ja upean tarinankerronnan kautta.

@pataexplorer
www.pata.fi

Elina Raivio VTT

Elina Raivio, VTT, Head of Business Development

Elina on työskennellyt yli kahdenkymmenen vuoden ajan uusiutuvan energian, puhtaiden teknologioiden sekä yritysvastuun parissa. Nykyisin Elina toimii VTT:llä liiketoiminnan kehityksen päällikkönä Hiilineutraalit ratkaisut -liiketoiminta-alueella, tavoitteenaan kiihdyttää uusien, puhtaampien energia- ja liikenneratkaisujen käyttöönottoa teollisuudessa ja yhteiskunnassamme. Aiemmin urallaan hän on työskennellyt energiapolitiikan ja -teknologioiden parissa liikkeenjohdon konsulttina Pöyryllä ja PwC:llä sekä kehittänyt HSE-käytäntöjä yritysvastuupäällikkönä Lemminkäisellä. Koulutukseltaan hän on tekniikan lisensiaatti energiatekniikan alalta.

VTT on mukana Carbon Busters -hankkeessa, joka käynnistää Hiilitallin toiminnan.

Petri Laakso

Petri Laakso, Toimitusjohtaja, Soletair Power

Petri Laakso toimii Soletair Powerilla toimitusjohtajana. Urallaan Petri on työskennellyt erilaisissa tutkimus ja kehitystehtävissä. Edellisessä työssään Petri vastasi Valoe Oyj:n projektiliiketoiminnasta. Petri on konetekniikan DI LTKK:sta vuodelta 2002.

Hilppa Gregow

Hilppa Gregow, Yksikönpäällikkö, Tutkimusprofessori, Ilmatieteen laitos

Hilppa Gregow on tutkimusprofessori ja yksikönpäällikkö Ilmatieteen laitokselta. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus sää- ja ilmastoasioiden parista.

Ilmatieteen laitos on mukana Carbon Busters -hankkeessa, joka käynnistää Hiilitallin toiminnan.

Kuva: Unigrafia

Heidi Rontu

Heidi Rontu, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Jatkuvan oppimisen johtaja

Filosofian tohtori Heidi Rontu on Metropolia Ammattikorkeakoulun jatkuvan oppimisen johtaja ja Metropolian johtoryhmän jäsen. Heidi on toiminut aiemmin Aalto-yliopiston koulutuksen kehittämistoiminnan johtajana, Aalto-yliopiston kielikeskuksen johtajana, Teknillisen korkeakoulun kielikeskuksen johtajana sekä ruotsin kielen professorina (mvs.) Helsingin yliopistossa. Hän on myös ruotsin kielen dosentti Turun yliopistossa. Heidi on Ulysseus European Universityn kansainvälisen ohjausryhmän jäsen ja on aiemmin toiminut Suomen yliopistollisten kielikeskusten liiton Finelcin puheenjohtajana sekä Euroopan yliopistollisten kielikeskusten liiton (Cercles) pääsihteerinä. Heidin tutkimusalueita ovat kielipolitiikka, kaksi- ja monikielisyys sekä korkeakoulujen johtaminen.

Yhteystiedot

Hiilitalli [at] metropolia.fi (Hiilitalli[at]metropolia[dot]fi)

Projektipäällikkö: Jenni Kurki-Suonio, jenni.kurki-suonio [at] metropolia.fi (jenni[dot]kurki-suonio[at]metropolia[dot]fi)