Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Buustia bisnekseen aamupuuron äärellä

Metropolian henkilöstön ja Vantaan elinkeinotoimen yhteinen aamupuuro Leiritiellä pidetään joka kuukauden ensimmäinen perjantai. Tilaisuudessa vaihdetaan kuulumisia ja kehitellään uutta TKI-toiminnan ja yritysyhteistyön edistämisen merkeissä. Kyseessä on uudenlaisen yhteistyön viritteleminen Vantaan kaupungin toimijoiden ja yritysten kanssa.

”Metropolia ja Vantaan kaupunki ovat siirtyneet yritysten kehittämispalvelujen tarjoamisessa ja koordinoimisessa seuraavalle tasolle, jota kuvaavat parhaiten sanat konkretia ja edelläkävijyys. Yrityksille on tässä toimintatavassa avattu täysin uusia mahdollisuuksia tehostaa tuotekehitystään ja muita liiketoiminnan osa-alueita”, Mirka Järnefelt Vantaan elinkeinotoiminnasta kuvasi viriävää yhteisyötä. 

AR-sisällöt kuvaamaan Urban Farming -kiertotalousratkaisuja?

Yhden aamupäivän aikana sukellettiin AR-sisältöjen maailmaan. Metropoliasta valmistunut Frans Tihveräinen esitteli yritystään flyAR Augmented Reality Studio Oy. Yritys on interaktiivisten ja näyttävien visuaalisten AR-tuotantojen sisältöjen tekijä. ”Teemme kustomoitua työtä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Stora Enson kanssa olemme luoneet maailman hienoimman pakkauksen, jossa pakkauksen tuotantoprosessiin pääsee tutustumaan visuaalisten AR-sisältöjen keinoin”, Frans esitteli. Hän myös vinkkasi mahdollisesta yhteistyöstä Urban Farming -yrityksen Redonon kanssa, jossa kestävän panimon kiertotalousratkaisu -prosessin voisi herättää eloon AR-sisällöillä.

Projektipäällikkö Hannes Jesar kertoi Metropolian tiloissa toimivan Helsinki XR-Centerin kuulumiset. XR-keskuksen toimintaa suunnitellaan parhaillaan. Erilaisia tiimejä haetaan mukaan ja AR/VR-asioita tuodaan esille uudenlaisen showroomin kautta. Sisällöt vaihtuvat eri teemojen mukaan. Vierailulle toivotaan kaupungin eri toimijoita koululaisista kaupungin asukkaisiin. 

Metropolia ja Vantaa suunnittelemaan yhdessä kestävän kaupunkikehityksen workshoppia

Tilaisuudessa virisi aktiivista keskustelua kestävästä kaupunkikehityksestä ja siihen liittyvästä workshopista. Metropolian yliopettajat Pentti Viluksela ja Riitta Lehtinen esittelivät uutta OKM:n ja Sitran rahoittamaa hanketta, Climate University. Hankkeessa on mukana kolme ammattikorkeakoulua ja kahdeksan yliopistoa Suomesta. Metropolian, syksyllä 2019 järjestettävän workshopin tavoitteena on levittää tietoa siitä mitä on kestävä kehitys kaupungeissa, mitä haasteita voidaan ratkaista ja mitä kokeiluja tai toimintamalleja on olemassa. Mukaan halutaan kaupungin toimijoita, yrityksiä, kansalaisjärjestöjä, opettajia ja hanketoimijoita. Elävän elämän caset ja monialaisuus halutaan esiin. ”Yksi vantaan kärkiteemoista on kiertotalous. Tämä sopii hyvin Vantaalle, sillä aihe on Vantaalle hyvin tärkeä”, kaupungin edustajat kommentoivat. 

Aamupäivä päättyikin osallistujien toisilleen lähettämiin suullisiin kutsuihin eri tilaisuuksiin ja kehittämistoimiin. Aamupuurotapaamisen on siis todettu olevan erinomainen tapa verkostoitumiseen

Aamupuurot mahdollistaa 6Aika Kasvun ekosysteemit -hanke, jonka tavoitteena on tukea kasvuhakuisten yritysten tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa kehittämällä innovaatiopalveluja ja -verkostoja yrityksiä varten Suomen kuudessa suurimmassa kaupungissa.

Hanke järjestää kevään aikana Vantaalla myös kasvuyritysaamuja.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Kaisa Ahonen
kaisa.t.ahonen [at] vantaa.fi 
P. 040 193 2177

Lisätietoja Metropoliassa:

TKI-suunnittelija Riikka Kuusisto
riikka.kuusisto [at] metropolia.fi
P. 040 671 2633

Urban Farming Learning Ecosystem - uusi oppimisympäristö Myyrmäen kampukselle

Helsinki XR-Center - laajennetun todellisuuden keskus

 

6Aika-strategia.      Euroopan aluekehitysrahasto ja Euroopan sosiaalirahasto – Euroopan unioni.    Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020.Uudenmaan liitto - Nylands förbund.