Energiateollisuus ry lahjoitti Metropolialle sähköauton

Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä yhdessä Metropolian TKI-toiminnan johtajan Anna-Maria Vilkunan kanssa Myllypuron kampuksella.Kuvassa Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä yhdessä Metropolian TKI-toiminnan johtajan Anna-Maria Vilkunan kanssa.

Energiateollisuus ry, energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö, on lahjoittanut Nissan Leaf -sähköauton Metropolialle. Auto on ollut järjestöllä yhteiskäytössä, mutta käyttöasteen huomattavasti vähennyttyä se haluttiin luovuttaa hyötykäyttöön sähköautoprojekteistaan tunnetulle yhteistyökumppanille.

Autoa suunnitellaan käytettäväksi muun muassa Metropolian ajoneuvo- ja konetekniikan osaamisalueen yhteisessä hankkeessa Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian kanssa. Hankkeessa sekä Omnian automekaanikko-opiskelijoita että Metropolian insinööriopiskelijoita koulutetaan korkeajänniteakuston huoltotöihin. Tällainen koulutus on jännitetyökoulutusta, joka vaatii jo alan määräysten mukaan käytännön harjoittelun. Lisäksi Leaf mahdollistaa ajoneuvotekniikan opetuksessa monipuolisten laboratoriotöiden pitämisen. 

”Metropolia on erittäin kiitollinen lahjoituksesta. Nissan Leaf on yleisyytensä ja rajapintojen helppouden takia erinomainen opiskeluympäristö niin yleisen sähköajoneuvotekniikan kuin akuston korkeajännitetöiden harjoitteluun", kertoo Metropolian autoelektroniikan lehtori Vesa Linja-aho. ”Lahjoitus tukee erinomaisesti älykkään liikenteen innovaatiokeskittymän käytännön toimintaamme. Lisäksi, kun auto ei ole laboratoriossa opetus- ja tutkimuskäytössä, autoa voidaan käyttää yhteiskäyttöautona kampusten välillä siirtymiseen.”

Lisätietoja

Vesa Linja-aho
lehtori, Ajoneuvo- ja konetekniikan osaamisalue
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi
p. 040 487 0869

Tiedote
Sirpa Rutanen
Metropolian Viestintäpalvelut