Esa Vedenkangas: Opiskeluryhmämme heterogeenisyys kutkuttaa ja haastaa ajattelua

2.2.2022 - 09:00

Esa VedenkangasEsa Vedenkannas kiinnostui Creativity and Arts in Social and Health Fields (Luovuus ja taide sosiaali- ja terveysaloilla) -tutkinnosta havahduttuaan Sote-uudistuksen ja väestön ikääntymisen myötä siihen, että hänen on työssään ymmärrettävä syvällisemmin kulttuurin ja sosiaali- ja terveysalan välisiä mekanismeja ja syy-seuraus -suhteita. Hän on työskennellyt kymmenen vuotta eri tehtävissä Lippu.fi:ssä, joka on Suomen suurin tapahtumien lipunmyyntiorganisaatio.

– Valmistuin kulttuurituottajaksi (AMK) Mikkelin Ammattikorkeakoulusta 2012. Työskentelin opiskelujen ohessa teatterimaailmassa, mutta valmistumisen jälkeen kaipasin kokonaisvaltaisempaa ja tulosorientoituneempaa näkemystä tapahtuma-alasta, Esa muistelee päätymistään nykyiselle työnantajalle.

– Oma intohimoni on auttaa tapahtumajärjestäjiä rakentamaan yleisöjään ja koskettamaan tapahtumillaan mahdollisimman laajasti ihmisiä. Pidän itsestään selvänä, että yhdessä muiden ihmisten kanssa koettu kulttuuri- tai urheiluelämys edesauttaa voimakkaasti meidän jokaisen hyvinvointia, Esa kertoo.

Opiskelu on ollut Esan mielestä kiireistä, mutta hyvin antoisaa.

– Pelkästään jo opiskeluryhmämme heterogeenisyys kutkuttaa ja haastaa ajattelua! Pyrin opinnoissani löytämään vastauksia siihen, miten olisi mahdollista innostaa enemmän ei-aktiivisia kulttuuritapahtumissa kävijöitä ja edistää etenkin heidän hyvinvointiaan, Esa kuvailee.

Lisätietoja

Creativity and Arts in Social and Health Fields -ohjelmassa opiskelu