Metropolian ja Helsingin yliopiston SIMHE-palvelut mukana Maailma kylässä -festivaalilla

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla järjestetty Maailma kylässä -festivaali kokosi yhteen kansalaisjärjestöjä, suomalaisia ja kansainvälisiä artisteja sekä yhteiskunnallisia puhujia yhteisten teemojen äärelle. 20. tapahtumavuottaan juhlivan kaupunkifestivaalin teemana oli tänä vuonna ilmastonmuutos. Omaa työtään festivaaleilla esitteli noin 400 kansalaisjärjestöä, viranomaista ja muuta näytteilleasettajaa. Festivaali keräsi viikonlopun epävakaisesta säästä huolimatta noin 45 000 kävijää.

Open Finland -teltta tarjosi tietoa vastikään maahan muuttaneille

SIMHE-Metropolian ja Helsingin yliopiston SIMHE-palvelujen yhteisellä ständillä Open Finland -teltassa saattoi kysyä opiskelumahdollisuuksista ja korkeakouluun hakeutumisesta ja sai tietoa maahanmuuttajille suunnatuista koulutusmahdollisuuksista. Ständillä tapahtui myös kohtaamisia uusien ja vanhojen SIMHE-asiakkaiden ja myös Metropoliasta jo aiemmin valmistuneiden kanssa.

SIMHE-palvelujen lisäksi Open Finland -teltassa tapasi muassa Suomen Pakolaisavun, Helsingin seudun kesäyliopiston, Kelan ja Nicehearts ry:n edustajia. Saattoipa siellä saada halutessaan kimaltelevan kasvomaalauksen tai maistella Ben&Jerry’s jäätelöitä.

SIMHE-palvelut toimivat yhdessä pääkaupunkiseudulla

Metropolian ja Helsingin yliopiston SIMHE-palvelut tarjoavat ohjausta ja neuvontaa korkeakoulukelpoisille ja korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille sekä verkostoituvat yhdessä ja erikseen monien eri toimijoiden kanssa. Messut ja erilaiset tapahtumat ovatkin erinomainen tapa kohdata potentiaalisia asiakkaita ja tavata muita maahanmuuttajakysymysten äärellä toimivia järjestöjä, koulutusorganisaatioita ja viranomaisia.

Tänä vuonna SIMHE-palvelut olivat ensimmäistä kertaa mukana Maailma kylässä -festivaalilla, joka lisäsi entisestään Metropolian ja Helsingin yliopiston SIMHE-palvelujen yhteistyötä. Festivaalia varten teetettiin yhteinen esite, ja molempien korkeakoulujen SIMHE-palvelut julkaisivat festivaalitietoa sosiaalisen median kanavissaan.

Lisätietoja