Metropoliassa juhlitaan valmistujaisia virtuaalisesti

1.6.2020 - 15:00

Metropolia Ammattikorkeakoulu juhlistaa kevään virtuaalivalmistujaisilla yli 1900 valmistujaa. Monialaiset valmistujaiset ovat yhteiset kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloille. Lukuvuonna 2019-2020 Metropoliasta on valmistunut noin 3170 opiskelijaa. AMK-tutkintoon on valmistunut noin 2680 opiskelijaa. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon valmistuneita on ennätysmäärä, lähes 490.

Tänä vuonna valmistujaisjuhlaa seurataan etänä Metropolian YouTube-kanavan kautta. Vanhemmat ja omaiset pääsivät seuraamaan perjantaina 29.5. Arabian kampukselta lähetettyä juhlaa. Seuraava virtuaalivalmistujaisjuhla on torstaina 18.6.

Metropolian 29.5. valmistujaisjuhlan tunnelmaa.
valmistujaisjuhla 29.5.

Digiajan mukaisesti valmistuvien opiskelijoiden puhe on yhteiskirjoitettu etänä. Puhetta ovat kirjoittaneet yhdessä kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan opiskelijat.

Yksi puheen neljästä kirjoittajasta, ylempään tutkintoon valmistuva Ilkka Kautto (Tradenomi YAMK), kertoo tunnelmistaan valmistujaisjuhlan alla: ”Virtuaalinen valmistuminen on jokaiselle opiskelijalle yhtä konkreettista kuin ennenkin. Metropolia on kuin iso italialainen perhe kaikenikäisiä ja muotoisia perheenjäseniä, eikä virtuaalisuus sitä dynamiikkaa riko, vaan vahvistaa. Vaikka opiskelijat ovatkin erilaisia, yksi asia yhdistää kaikkia. Se on pakerrus, valmistuminen ja perheestä irtautuminen - ja siinä sivussa sopiva hauskan pito. Sitten, kun opinnot alkavatkin olla valmiita ja on aika siirtyä eteenpäin, tuleekin haikeus.”

“Olemme iloisia, että pääsemme juhlistamaan valmistuvia opiskelijoita kevään yhteisessä juhlassa poikkeusaikanakin. Tämä kevät on osoittanut, miten joustavasti koko korkeakouluyhteisö pystyy tarvittaessa toimintaansa sopeuttamaan. Etäopetukseen siirtyminen sujui Metropoliassa hyvin ja valmistuvat opiskelijat pääsevät siirtymään työelämään suunnitellusti. Koronan vauhdittama digiloikka huipentuu virtuaalisiin valmistujaisjuhliin, jossa mukana ovat valmistujaisjuhlan tutut elementit tuorein maustein” iloitsee Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Metropolian valmistujaisjuhlan 29.5.2020 video on katsottavissa Metropolian YouTube-kanalta: Virtuaalivalmistujaiset 29.5.2020

Digimuistoiset valmistujaiset - tule mukaan kuulemaan futuristi-kirjailijaa ja Metropolian muusikoita!: https://www.metropolia.fi/fi/metropoliasta/ajankohtaista/uutiset/digimuistoiset-valmistujaiset-tule-mukaan-kuulemaan-futuristi-kirjailijaa-ja-metropolian-muusikoita


Lisätietoja
Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori, riitta.konkola [at] metropolia.fi

Minna Kaihovirta
viestintäpäällikkö, minna.kaihovirta [at] metropolia.fi