Metropoliassa juhlitaan valmistujaisia virtuaalisesti - jo yli 50 000 tutkinnon suorittanutta!

14.6.2021 - 11:50

Vajaan 30 toimintavuoden aikana ammattikorkeakoulut ovat lunastaneet paikkansa alueellisen työelämän kehittäjinä ja tulevaisuuden osaamisen tuottajina. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry uutisoi helmikuussa, että ammattikorkeakouluissa on suoritettu jo yli puoli miljoonaa korkeakoulututkintoa.

Eniten tutkintoja on suoritettu Metropoliassa ja sitä edeltäneissä ammattikorkeakouluissa. Metropoliassa suoritettujen AMK-tutkintojen määrä ylitti toukokuussa jo 50 000 rajan. Lisäksi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon on Metropoliasta valmistunut noin 4200 henkilöä.

50 000 Metropoliasta valmistunutta -animaatio

Tänä keväänä virtuaalivalmistujaisissa juhlii noin 2060 valmistujaa. Monialaiset valmistujaiset ovat yhteiset kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloille. AMK-tutkinnon saa noin 1740 opiskelijaa. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon valmistuvia on noin 320.

Valmistujaisjuhlaan osallistutaan etänä Metropolian YouTube -kanavan kautta. Vanhemmat ja omaiset pääsevät seuraamaan perjantaina 18.5. Arabian kampuksen Soiva-talolta lähetettävää juhlaa klo 15 alkaen.

Valmistujaisten ohjelma muodostuu puheista ja musiikkiesityksistä. Tervehdyksensä juhlaan tuovat Metropolian johto ja opiskelijakunta METKA. Yksi kohokohdista on valmistuvien opiskelijoiden puhe, jonka on yhteiskirjoittanut monialainen opiskelijaryhmä. Työelämän edustajan puheenvuoron juhlassa käyttää omassa elämässään rohkeita valintoja tehnyt Tuomo Meretniemi ja musiikkiohjelmasta vastaavat valmistuvat opiskelijat.

"Olemme eläneet poikkeuksellisia aikoja, jotka ovat vaikuttaneet myös Metropoliasta tänä keväänä valmistuvien opintoihin. Teillä on suuri syy juhlaan. Olette saaneet opintonne päätökseen ja samalla osoittaneet erityistä sinnikkyyttä, päämäärätietoisuutta ja kykyä pärjätä muuttuvissakin tilanteissa. Nämä ovat kaikki taitoja, joilla uskon olevan merkitystä paitsi työelämässä myös elämässä yleensä. Toivotan kaikille valmistuville onnea, mahdollisuutta kääntää kokemanne voimaksi sekä rohkeutta edetä kohti omia unelmianne”, sanoo toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Korkeakouluopinnot valmentavat opiskelijaa itsenäiseen ajatteluun ja ongelmanratkaisuun, mutta yhä useammin mukana on myös tunnetaitojen harjoittelua. Geronomiksi Metropoliasta valmistuva Riina Salonen toteaa, että “vaikka tiedon sanotaan lisäävän tuskaa, ovat geronomiopinnot lisänneet empatiaa ja ymmärrystäni vanhenemista kohtaan”.

Metropolian valmistujaisjuhla 18.6.2021 on katsottavissa Metropolian YouTube-kanavalla: Virtuaalivalmistujaiset 18.6.2021

Lisätietoja

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori,
riitta.konkola [at] metropolia.fi (riitta[dot]konkola[at]metropolia[dot]fi)

Minna Kaihovirta
dialogipäällikkö,
minna.kaihovirta [at] metropolia.fi (minna[dot]kaihovirta[at]metropolia[dot]fi)