Mikko Franck teki lahjoituksen liikkuvan grafiikan suuntautumiselle

29.04.2019

Kapellimestari Mikko Franck Metropolian Valovirrassa nettisivukonseptin esittelyssä.

Mikko Franck kuuntelemassa opiskelijoiden konsepti- ja ulkoasuehdotuksia Franckin tulevien www-sivujen lähtökohdaksi.

Kapellimestari Mikko Franckin kiinnostus Metropoliaa ja sen kyvykkäitä opiskelijoita kohtaan jatkuu edelleen. Kaksi vuotta sitten huhtikuussa hän teki merkittävän rahalahjoituksen klassisen laulukoulutuksen tukemiseksi; vuosi sitten keväällä hän vietti kokonaisen päivän Metropoliassa tutustumalla viiteen eri kampukseen ja 17 tutkinto-ohjelmaan. Tuolloin hän teki suuren lahjoituksen sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristöjen parantamiseksi.

Samalla vierailulla kävi ilmi, ettei tällä maailman yhdellä johtavalla kapellimestarilla ollut omia taiteilijasivuja netissä. Kun hänen agenttinsa oli katsonut sellaisia nykypäivänä ehkä kuitenkin tarvittavan, Franck halusi antaa haasteen niiden tekemiseksi Metropolian graafisen suunnittelun opiskelijoille. Hän oli kuullut hyvää suunnittelutoimisto Valovirrasta, viestinnän tutkinto-ohjelman idearikkaista medianomi-opiskelijoista ja kannustavista opettajista.

Franckin toimeksianto opiskelijoillemme oli luoda hänen tarpeisiinsa sopiva verkkosivusto ja konsepti taiteilijan sosiaalisen median presenssiä varten. Franck toivoi konseptilta vuorovaikutteisuutta, rentoutta ja kapellimestarin toimenkuvasta kertomista perinteisen taiteilijasivuston sijaan.

Viestinnän lehtorit Jaakko Ruuttunen ja Lauri Huikuri ohjasivat liikkuvan grafiikan kolmannen vuoden opiskelijoiden projektikurssia. Kurssin aikana opiskelijat loivat konsepti- ja ulkoasuehdotuksia Franckin tulevien www-sivujen lähtökohdaksi. Näin pystyttiin kokoamaan suuri joukko luovia ideoita ja ratkaisuehdotuksia, joita maestron itse saapui arvioimaan.

”Olen vaikuttunut Metropolian mediaopiskelijoiden osaamisesta. Heillä tulisi siksi olla käytössään mahdollisimman hyvä laiteympäristö ja välineet, joilla toteuttaa lahjakkuuttaan ja luovia ideoitaan”, kapellimestari Franck totesi viime käyntinsä jälkeen. Siksi hän päätti tällä kertaa tukea visuaalista viestintää ja liikkuvan grafiikan opiskelua lahjoituksella, joka tullaan käyttämään uusien ja innovatiivisten sisältötekniikoiden tuotantovälineisiin.

Yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer kiittää lämpimästi lahjoituksesta. ”Metropolia on iloinen ja ylpeä siitä, että Mikko Franck on nähnyt ammattikorkeakoulumme monialaisuuden voimavarana ja yhteiskuntaa uudistavien ratkaisujen mahdollistajana”, hän kertoo. ”Mikko haastaa, mutta samalla kannustaa opiskelijoita ylittämään itsensä. Tapa jolla hän on kohtaamisissa läsnä ja antaa opiskelijoille palautetta, on myönteisyydessään vertaansa vailla!”

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi
p. 050 526 2002

 
Lue lisää visuaalisen viestinnän opinnoista