Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Urbanfarmlab-konsepti kiinnosti mediaa Myyrmäen kampuksella

Media pääsi tutustumaan Urbanfarmlab-tilaan Myyrmäessä. Kiinnostuneita toimittajia oli useita ja erityisesti ilmaperunat tuntuivat pääsevän salamavalon räiskeeseen! Tilassa on ilmaperunoiden (Siukkula Oy) lisäksi myös humalan kasvatusta (Redono Oy), sirkkakontti (EntoCube Oy), sienten paikallista kasvatusta (Helsieni) sekä kerrosviljely-yritys (Little Garden Oy).

Urbanfarmlab-tila mahdollistaa yritysten välisen ekosysteemin. Toisten yritysten tuotteet ja sivuvirrat hyödyttävät myös naapuriyritystä. ”Tällaiset kaupunkiviljelytilat ja suljetut kasvihuoneet ovat energia-, vesi- ja tilatehokkaita”, Merja Rehn Sitrasta kuvasi Urbanfarmlab-tilan hyötyjä.

Metropolia ja opiskelijat saivat kiitosta

”Ruoka on useiden megatrendien keskipisteessä. Ruoan tuotantoa tulee kehittää tehokkaammaksi samalla huomioiden ympäristö- ja ilmastokysymykset. Ruoan tuotanto tulee tuoda sinne missä ihmisetkin ovat, eli kaupunkeihin. Teknologia ja digitalisaatio ovat tässä kehityksessä avainasemassa. Suuri kiitos Metropolialle, että tarjositte loistavan tilan, jossa kiertotalouden asiantuntijat voivat toimia ja kehittyä”, Merja Rehn kiitteli.

”Teknologia ja digitalisaatio, tätä osaamista on juuri täällä meidän Myyrmäen kampuksella. Ja koska tässä konseptissa etsitään myös uusia liiketalouden malleja, on liiketalousosaaminen myös tässä saman katon alla”, Metropolian TKI-johtaja Anna-Maria Vilkuna totesi uudistuneesta Myyrmäen kampuksesta. ”Tällaiset tilat mahdollistavat sen, että voimme oppilaitoksena tuottaa sellaista osaamista mitä muuttuvassa ja haasteita täynnä olevassa yhteiskunnassa tarvitaan. Tästä saamme kiittää myös hyviä kumppanuuksia, kuten Vantaan ja Helsingin kaupunkeja, yrityksiä ja muita kumppaneita, Anna-Maria tiivisti.

Ilmaperunayritys Siukkula Oy:n toimitusjohtaja Raine Hermans kiitteli erityisesti Metropolian opiskelijoita yhteistyöstä. ”Heiltä tulee valtavan hienoja ideoita ja uusia lähestymistapoja asioihin”.

Tällaisia avoimia tiloja avataan muissakin Metropolian kampuksissa, jotta opiskelijat pääsevät kehittämään uusia ratkaisuja yhdessä yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

Urbanfarmlab ekosysteemin kehittämiseen ja oppimisympäristön rakentamiseen on saatu rahoitusta Sitralta. Kumppaneina ovat muun muassa Vantaan kaupunki, Helsingin kaupunki, Sitra, Helsingin yliopisto, Urban Mill ja Myyrmäen asukasyhdistys.

Mediaosumia:

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Riikka Kuusisto
etunimi.sukunimi@metropolia fi
P. 040 671 2633

Tutustu Metropolian Puhtaat ja kestävät ratkaisut -innovaatiokeskittymään

Urbanfarmlab somessa: