Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

XR-keskus ja musiikin koulutukseen uudisrakennus - Arabian kampus laajenee

Musiikin koulutus saa kuusikerroksisen uudisrakennuksen Helsingin Arabiaan. Kampuksen yhteisiä tiloja käyttävät Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Pop & Jazz Konservatorio.

Kortteliin tulee myös virtuaalitodellisuuden osaamisen keskus Helsinki XR Center.

”Metropolian elokuussa avaama luovien tekijöiden kulttuurikampus täysin uudistettuihin tiloihin oli päänavaus Arabian korttelin kehitykseen. Kampus houkuttelee erityyppisiä ammattilaisia ja tuo mukanaan uutta toimintaa”, korttelin omistaja Varman toimitilajohtaja Toni Pekonen sanoo.

”Ja Metropolia magneettina varmistaa, että Arabia säilyy muotoilun ja kulttuurialan vaikuttavana paikkana”, arkkitehti Miia-Liina Tommila toteaa.

Musiikin uudisrakennus sijoittuu korttelin pohjoispäähän kiinteäksi osaksi nykyistä Metropolian Arabian kampusta Muotoilijankadun varteen.

Rakentaminen alkaa purkutyöllä helmikuussa 2019. Musiikin rakennus valmistuu vuoden 2020 lopussa ja XR Center kesällä 2021.

Tilat on suunnitellut Arkkitehdit Tommila Oy arkkitehti Miia-Liina Tommilan johdolla.

Musiikin uudistilojen valmistumisen myötä loputkin Metropolian kulttuurialan toiminnot keskittyvät Arabian kampukselle, ja korkeakoulu luopuu Ruoholahdentori 6, Hämeentie 161 ja Arabiankatu 2:n tiloista.

Kolme harjoitussalia ja äänitysstudioita

Kuusikerroksiseen noin 6000 htm2:n uudisrakennukseen tehdään kolme harjoitussalia, äänitysstudioita ja oppimistiloja. Niihin on kulku korttelista myös sisäkautta.

”Odotamme innolla uudistettuja, musiikin oppimiseen sopivia tiloja. Yhteistyö Metropolian kanssa mahdollistaa tilojen järkevän yhteiskäytön sekä kustannussäästöjä”, Pop & Jazz Konservatorion rehtori Janne Murto sanoo.

Helsinki XR Center nostaa Suomen virtuaalitodellisuuden kärkeen

Metropolian luovien alojen keskittäminen Arabian kampukselle synnytti hankkeen rakentaa XR-teknologioiden osaamisen ympärille keskittymä, jonka tavoite on nostaa Suomi virtuaalitodellisuuden kärkeen.

”XR tarkoittaa lisätyn (AR) ja virtuaalitodellisuuden (VR) teknologioita, joilla on lähes rajattomat sovellusmahdollisuudet eri aloille”, johtaja Anna-Maria Vilkuna Metropoliasta sanoo.

”Olemme luomassa alan tarpeita palvelevaa ja yhteiskuntaa uudistavaa Helsinki XR-keskusta, joka on kansainvälisesti tunnettu ja myös yrityksiä houkutteleva kehittäjäyhteisö.”

Metropolian kumppaneita hankkeessa ovat Finnish Virtual Reality Association FIVR, Helsingin kaupunki, Business Finland ja NewCo Helsinki -yritysneuvonta.

Helsinki XR Center on aloittanut jo toiminnan Arabian kampuksella ja sijoittuu jatkossa uudistettaviin tiloihin Arabian kirjaston kylkeen.

Lisätietoja

Luovien tekijöiden kulttuurikampus metropolia.fi/arabia

  • Metropolia Ammattikorkeakoulu, projektijohtaja Simo Hoikkala, p. 050 366 0545, simo.hoikkala [at] metropolia.fi
  • Pop & Jazz Konservatorio, rehtori Janne Murto, p. 040 771 5285, janne.murto [at] popjazz.fi
    Varma, toimitilajohtaja Toni Pekonen, p. 040 523 6610, toni.pekonen [at] varma.fi