Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Perustiedot

Koulutuksen tavoite on auttaa korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia pätevöitymään ja työllistymään Suomessa.

SAIRAANHOITAJA

Sairaanhoitaja - täydennä ja pätevöidy!

Oletko suorittanut sairaanhoitajatutkinnon EU/ETA-maassa?

Nyt Sinulla on mahdollisuus täydentää osaamistasi niin, että voit toimia Suomessa sairaanhoitajana.

Työllistyminen Suomessa vaatii Valviran myöntämän laillistuksen.

Opinnot suoritat Metropolia ammattikorkeakoulussa. Koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä ja ne sisältävät suomen kielen opintoja sekä ammattiopintoja.

Sopeutumisajan suoritat Helsingin soten työpaikoilla Valviran määräysten mukaisesti. Sopeutumisajan ja Valviran laillistuksen jälkeen Sinulla on mahdollisuus työllistyä Helsingin kaupungille.

Koulutukseen on jatkuva haku. Olemme sinuun yhteydessä saatuamme hakemuksesi. Kutsumme sinut haastatteluun. Koulutus alkaa heti (tai sovitusti) haastattelun jälkeen, mikäli tulet valituksi.

Hakuaika on päättynyt.

VARHAISKASVATUKSEN OPETTAJA

Varhaiskasvatuksen opettaja

Koulutuksen tavoitteena on pätevöittää maahanmuuttajataustaisia varhaiskasvatuksen opettajia, joilla ei ole Suomessa muodollista varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuutta. Opiskelijat suorittavat varhaiskasvatuksen opettajan tutkintoaan täydentävät pedagogiset opinnot. Kokonaisuuteen kuuluu myös harjoittelujakso, orientoivia opintoja sekä suomen kielen opetusta. Lisäksi osallistujat saavat henkilökohtaista ohjausta. Opiskelijat vahvistavat kielitaitoaan tasolle YKI5 (C1) ja suorittavat Yleisen kielitutkinnon ylimmän tason testin koulutuksen lopussa.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa ja osallistujille maksutonta.

Hakuaika on päättynyt.

ASIANTUNTIJATYÖHÖN KIINTEISTÖ- JA RAKENNUSALALLE

Asiantuntijatyöhön kiinteistö- ja rakennusalalle!

Koulutuksen tavoite on auttaa korkeakoulututkinnon suorittaneita maahanmuuttajia päivittämään osaamistaan ja työllistymään kiinteistöpalveluiden sekä rakennus- ja talotekniikkaurakoinnin asiantuntija- ja esimiestehtäviin.

Kohderyhmä ja hakukriteerit

Olet alan korkeakoulututkinnon suorittanut maahanmuuttaja. Koulutus edellyttää hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa (vähintään tasoa B1 eli YKI-testin tasoa 3). Olet motivoitunut ja innostunut oppimaan uutta ja haluat työllistyä omalle alallesi.

Hinta

Koulutus on maksuton. Ota itse selvää mahdollisuudesta saada rahallista tukea opintojen ajaksi TE-toimistosta, Kelasta tai työnantajaltasi.

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

  • 2.9.-20.12.2019
  • 30-35 opintopistettä

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti. Keskeiset sisällöt ovat toiminta kiinteistö- ja rakennusalalla, toimialan yritykset, asiakkaat ja kumppanit, teknisten järjestelmien toiminta, asentaminen ja kunnossapito sekä suomen kieli. Osa opinnoista tapahtuu Metropolia ammattikorkeakoulussa Myllypurossa ja osa käytännön työtä seuraamalla ja siihen osallistumalla alan yrityksissä. Opintojen aikana saat sekä yksilöllistä että ryhmäohjausta.

Hakuaika on päättynyt.

Lisätietoa/yhteystiedot

Kirsi Maasalo, kirsi.maasalo [at] metropolia.fi (kirsi[dot]maasalo[at]metropolia[dot]fi)

Jorma Säteri, jorma.sateri [at] metropolia.fi (jorma[dot]sateri[at]metropolia[dot]fi)

MYYNTIOSAAMISELLA TYÖHÖN

Myyntiosaamisella työhön!

Koulutuksen tavoite on auttaa korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia pätevöitymään ja työllistymään myyntityöhön Suomessa.

Kohderyhmä ja hakukriteerit

Olet korkeakoulututkinnon suorittanut maahanmuuttaja. Koulutus edellyttää hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa (vähintään tasoa B1 eli YKI-testin tasoa 3). Olet motivoitunut oppimaan uutta, haluat pätevöityä myyntityöhön ja sitoudut koulutusjaksoon.

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

  • 2.9.–20.12.2019 (16 viikkoa)
  • 30 opintopistettä

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Koulutuksen keskeiset sisällöt ovat myyntiosaaminen, suomen kieli ja urasuunnittelu.

Opiskelu on kokopäiväistä. Osa koulutuksesta tapahtuu Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Pasilassa ja osa käytännön myyntityötä seuraten ja siihen osallistuen koulutuksen kumppaniyrityksissä.

Hinta

Koulutus on maksuton. Ota itse selvää mahdollisuudesta saada taloudellista tukea opintojen ajaksi.

Hakuaika on päättynyt.

Lisätietoa / Yhteystiedot

Pirjo Pitkäpaasi, pirjo.pitkapaasi [at] haaga-helia.fi (pirjo[dot]pitkapaasi[at]haaga-helia[dot]fi) , p. 040 488 7066

Tuula Jäppinen, tuula.jappinen [at] haaga-helia.fi (tuula[dot]jappinen[at]haaga-helia[dot]fi) , p. 050 545 1863

PALVELUOSAAMISELLA TYÖHÖN (MATKAILU- JA RAVITSEMISALA)

MATKAILU- JA RAVITSEMISALAN OSAAMISELLA TYÖHÖN!

Koulutuksen tavoite on auttaa korkeakoulututkinnon suorittaneita maahanmuuttajia päivittämään osaamistaan ja työllistymään palveluliiketoiminnan asiantuntija- ja esimiestehtäviin.

Kohderyhmä ja hakukriteerit

Olet matkailu- tai ravitsemisalan korkeakoulututkinnon suorittanut maahanmuuttaja. Esimerkkejä sopivista koulutuksista: Hospitality, Tourism and Experience Management; Tourism and Event Management; Tourism; Palveluliiketoiminta; Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto.

Koulutus edellyttää hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa (vähintään tasoa B1 eli YKI-testin tasoa 3). Olet motivoitunut ja innostunut oppimaan uutta ja haluat työllistyä omalle alallesi.

Hinta

Koulutus on maksuton. Ota itse selvää mahdollisuudesta saada rahallista tukea opintojen ajaksi TE-toimistosta, Kelasta tai työnantajaltasi.

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

20.1.-31.5.2020

30-35 opintopistettä

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti. Keskeiset sisällöt ovat asiakaspalvelu, palvelun laatu, asiakaspalvelutuotteiden ja –konseptien ideoiminen ja kehittäminen sekä suomen kieli. Osa opinnoista tapahtuu Laurea ammattikorkeakoulussa Leppävaarassa ja osa käytännön työtä seuraamalla ja siihen osallistumalla alan yrityksissä. Opintojen aikana saat sekä yksilöllistä että ryhmäohjausta.

Hakuaika on päättynyt.

Lisätietoa/yhteystiedot

Marjo Pääskyvuori, marjo.paaskyvuori [at] laurea.fi (marjo[dot]paaskyvuori[at]laurea[dot]fi), puh. 046 8567 884

Leena Saarikko, leena.saarikko [at] laurea.fi (leena[dot]saarikko[at]laurea[dot]fi)