Autokoriteollisuus ry lahjoitti Metropolialle sekä Turun ja Tampereen ammattikorkeakouluille

24.09.2018

Autokoriteollisuus ry tukee lahjoituksella Metropolia Ammattikorkeakoulun sekä Turun ja Tampereen ammattikorkeakoulujen tekniikan alan koulutuksen kehittämistä yhteensä 190 000 eurolla.

Lahjoituksen myötä Autokoriteollisuus ry:n jäsenkokous on päättänyt samalla lopettaa yhdistyksen toiminnan. Yhdistys puretaan ja kertyneet varat lahjoitetaan uuden ajoneuvotekniikan kehittämistyöhön.

Kaikki kolme korkeakoulua ovat erittäin kiitollisia tuesta.

”Lahjoitus on upea tunnustus opiskelijavoimin toteutetuille Metropolian konseptiautohankkeille, joissa olemme tutkineet ja kehittäneet ajoneuvojen korirakenteita jo yli 25 vuoden ajan. Hankkeissa opiskelijat ovat päässeet kokemaan pitkäjänteistä työskentelyä sekä soveltamaan opittuja taitoja ja oppimaan uutta. Kiitämme lämpimästi Autokoriteollisuus ry:tä lahjoituksesta Metropolian tekniikan koulutusalalle”, sanoo Metropolian osaamisaluepäällikkö Pekka Hautala.

”Suurkiitokset Autokoriteollisuus ry:lle lahjoituksesta. Tämä on merkittävä investointi yhteisen tulevaisuuden rakentamiselle”, iloitsee puolestaan Metropolian talous- ja hallintojohtaja, varatoimitusjohtaja Simo Mustila.

Turun ammattikorkeakoulussa lahjoitusta tullaan käyttämään autokoriteollisuudelle tärkeiden tekniikan alan laboratorioiden, etenkin sähkö- ja hybridilaboratorion sekä konetekniikan laboratorioiden varusteluun ja ylläpitoon.

”Autokoriteollisuuden lahjoitus tukee erinomaisesti Kupittaan Kampukselle sijoittuvien tekniikan laboratorioiden varustamista alan terävimpään kärkeen kuuluvilla laitteistoilla. Se synnyttää opiskelijoillemme loistavat mahdollisuudet kehittyä tulevaisuudessa tarvittaviksi huippuammattilaisiksi”, kommentoi Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

”Lahjoituksen myötä Tampereen ammattikorkeakoulun tekniikan ja liikenteen koulutusalalle kuuluvan autotekniikan ja älykkäiden työkoneiden oppimisympäristöjä sekä tutkimus- ja kehittämisympäristöjä voidaan kehittää yhdessä uuden Tampereen yliopiston kanssa, palvelemaan entistä paremmin opiskelijoiden ja myös autoalan yritysten tarpeita”, kertoo rehtori Markku Lahtinen Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Autokoriteollisuus ry on toiminut autokoriteollisuuden yhteistyöelimenä ja valvonut jäseniensä etuja kaupallisissa, taloudellisissa ja teknisissä asioissa.

Liity mukaan tukemaan korkeakoulutusta

Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan osallistumalla yritykset voivat tukea itselleen tärkeitä opetusaloja kohdennetusti yli 10 000 euron suuruisilla lahjoituksilla. Lahjoituksille on nyt auki erityinen aikaikkuna, sillä valtio maksaa lahjoituksille vastinrahan 31.12.2018 mennessä saaduille lahjoituksille.

Vähintään 850 euron lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia. Lue lisää Metropolian Muutamme maailmaa -kampanjasta täältä.

Lisätietoja

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 548 6069

Lue lisää

Muutamme maailmaa –varainhankintakampanja:
metropolia.fi/tietoa-metropoliasta/lahjoittaminen/
lahjoita.metropolia.fi/


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015