SIMHE-palvelut maahanmuuttajille

Haluatko kartoittaa osaamistasi ja uramahdollisuuksia Suomessa? Tai haluatko oppia uutta?

Metropolian SIMHE-palvelut (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) auttaa sinua löytämään oman polkusi kohti uratavoitteitasi Suomessa.

Palvelumme on suunnattu Suomessa asuville maahanmuuttajille, jotka ovat suorittaneet korkeakoulututkinnon tai haluavat hakea suomalaiseen korkeakouluun. Palvelumme ovat erikoistuneet korkeakoulutukseen sekä kansainvälisiin asiantuntijoihin suomalaisilla työmarkkinoilla. Tarjoamme palveluja kaikkien alojen osaajille.

Tunnista ja kehitä osaamistasi sekä löydä uramahdollisuutesi

Ukrainalaisille

Metropolia on valmistellut Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä muiden korkeakoulujen kanssa toimenpiteitä, joilla tuetaan Ukrainasta sotaa pakenevien henkilöiden mahdollisuuksia opiskella korkeakouluissa Suomessa. Lue lisää Ukrainan pakolaisille suunnatuista palveluista.

Ura- ja koulutusohjaus

SIMHE-uraohjaus

Henkilökohtaisessa ohjauskeskustelussa SIMHE-uravalmentajan kanssa kartoitat osaamistasi sekä sopivaa opiskelu- ja urapolkua sinulle, omiin tarpeisiisi perustuen.

Guidance Generalia -ohjausluennot

Guidance Generaliat ovat kaikille maahanmuuttajille avoimia luentoja. Aiheet auttavat sinua löytämään koulutusvaihtoehtoja ja kehittämään uramahdollisuuksiasi Suomessa.

Osaamisen tunnistaminen ja koulutusmahdollisuudet

Osaamisen tunnistaminen

Näin pääset alkuun oman osaamisesi tunnistamisessa ja sanoittamisessa.

Koulutusmahdollisuudet ja osaamisen täydentäminen

Haluatko opiskella suomen kieltä tai kehittää ammattialasi osaamista? Metropoliassa sinulla on laaja valikoima vaihtoehtoja yksittäisistä opintojaksoista kokonaisiin ohjelmiin ja tutkintoihin.

Vinkkejä urasuunnitteluun ja tietoa SIMHE-toiminnasta

Vinkkejä työnhakuun ja yrittäjyyteen maahanmuuttajille

Vinkkejä ja linkkejä maahanmuuttaneille työllistymiseen ja yrittäjyyteen.

Tietoa kotoutumisen asiantuntijoille

Työskenteletkö kansainvälisten asiantuntijoiden kotoutumisen tai työllistymisen parissa? Metropoliassa on kehitetty SIMHE-toimintoja jo vuodesta 2016 lähtien ja olemme tuottaneet lukuisia hankkeita, julkaisuja ja seminaareja ohjaus- ja neuvontapalvelujen lisäksi.

SIMHE-palveluiden henkilötietojen käsittely ja asiakasrekisteri

Keräämme asiakkaista henkilötietoja asiakaspalvelua ja toiminnan tilastointia varten. Tutustu tietosuojaselosteisiin: