Ennätysmäärä stipendejä Metropoliasta keväällä 2024 valmistuneille opiskelijoille

18.6.2024 - 17:20

Metropolia-säätiö palkitsi keväällä 2024 valmistuneita opiskelijoita huomattavalla määrällä eri yritysten ja yhteisöjen nimikkostipendejä ja oman tekniikan alan rahastonsa tunnustuksia. Stipendit myönnettiin esimerkiksi hyvästä opintomenestyksestä, ansiokkaasta opinnäytetyöstä, yrittäjähenkisyydestä ja merkittävästä alan ja Metropolian tunnettuuden edistämisestä.

Stipendilahjoittajien ansiosta tänä vuonna nimikkostipendejä jaettiin 20 erilaista. Tuttujen lahjoittajien lisäksi säätiö on saanut joukkoonsa aivan uusia stipendilahjoittajia, kuten Professori Henri Bardyn Säätiön ja Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiön. Professori Henry Bardyn Säätiön lahjoituksen avulla sosiaali- ja terveysalan stipendejä voitiin jakaa entistä laajemman osaamisen perusteella ja Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiön ansiosta tradenomikoulutukseen saatiin käynnistettyä ensimmäinen oma stipendiohjelma.

Stipendi on valmistuvalle opiskelijalle usein hyvin merkityksellinen tunnustus ja tärkeä muisto, joka kannustaa ahkeruuteen myös työelämässä.

”Tämä stipendi minulle ja yleisesti alamme koulutukselle on todella merkittävä. Pelkästään valmistuminen jo oli näin täysipäiväisesti työssä käyvälle valtava ponnistus, ja kun kuulin, että sain vielä stipendin, niin kyyneleet tuli silmiin. Eli siis aivan mahtavaa, että Metropolia voi tällaisia myöntää!” kiittelee esitys- ja teatteritekniikan Risto Mäenpään stipendin saanut opiskelija.

”En osannut odottaa stipendin saamista. Olen erittäin otettu sekä kiitollinen stipendin lahjoittajalle ja Metropolia-säätiölle. Stipendi kannustaa ja muistuttaa minua jatkossa siitä, että tunnollinen ja ahkera työskentely palkitsee. Kiitos vielä kerran”, kertoo Juho Vainion Terveellinen rakennus -stipendin saanut opiskelija.

Metropoliassa on yhä paljon opiskelijoita, jotka olisivat tunnustuksen ansainneet, mutta joiden opiskelualalla ei säätiöllä ole vielä rahastoa tai kohdennettuja lahjoitusvaroja. Pienikin lahjoitus stipendirahastoon on merkittävä ele ja motivoi valmistuvia työelämään siirtymisen kynnyksellä.

”Säätiössä meidän kunnia-asiamme on tehdä lahjoittamisesta todella helppoa. Hyvän tekeminen yhtäältä lisää omaa onnellisuuttamme, ja toisaalta stipendin myötä saatu tunnustus voi olla saajalle aivan ratkaisevan tärkeä”, kertoo säätiön asiamies Tuire Ranta-Meyer.

Metropolia-säätiö onnittelee lämpimästi stipendinsaajia ja toivottaa kaikille valmistuneille hyvää jatkoa!

Lue lisää Metropolia-säätiöstä

Kevään 2024 stipendinsaajat:

Elomatic-stipendi: Jussi Liblik (bio- ja kemiantekniikka), Walter Niinimäki (sähkö- ja automaatiotekniikka), Aleksi Nilosaari (konetekniikka) ja Jenna Byckling Nurmi (energia- ja ympäristötekniikka).

EMC-stipendi: Jyri Jernfors (Electronics).

Henry Fordin säätiön stipendi: Roni Kilpeläinen, Santeri Lappalainen, Arttu Mursu, Tapio Myllymäki, Antti Räisänen ja Arttu Tolvanen (ajoneuvoteknikka).

Juho Vainion Terveellinen rakennus -stipendi: Marcus Hyvönen (rakennusarkkitehtuuri), Mikko Niemelä (talotekniikka), Ville Korhonen, Teemu Kukkonen ja Henna Nissinen (rakennusalan työnjohto).

Keski-Helsingin yrittäjien stipendi: Inka Leinonen (tekstiilisuunnittelu) ja Aurora Linna (musiikkipedagogiikka).

Kiinko-nimikkostipendi: Riku Haaramäki (talotekniikka).

Klassisen laulun Ranta-Meyer–Rautavaara -stipendi: Armaan Madar (musiikkipedagogiikka).

Media- ja muotoilualan kannustusstipendi: Susanna Bergström, Linnea Pietilä, Jutta Pääkkölä, Eeva Räisänen (muotoilu ja sisustusarkkitehtuuri), Jere Hasunen (konservointi), Kristiina Kekomäki, Laura Lehtinen, Emil Marjo, Leevi Pienhäkkinen ja Jenna Valta (media).

Metropolia-säätiön tekniikan valmistumisstipendit: Miguel Andrade Cheneuer, Heli Antikainen, Matias Casacci, Annette Forsell, Ilkka Huttunen, Heidi Liljevist, Kauri Karjalainen, Kettu Kautto, Maryam Khadim, Harri Kokko, Teemu Kukkonen, Jarno Kurki, Mika Lahtinen, Toni Lehtinen, Saara Lindgren, Jyri Luoma-aho, Xiaoming Ma, Linda Myllymäki, Hannaleena Posio, Aino Pulkkinen, Tanja Pyykönen, Tuukka Pöntinen, Santeri Rautiola, Roope Reiman, Salla Saarinen, Aapo Sassi, Jetro Saarti ja Saija Temisevä.

Paras kätilö -stipendi: Dominique van Ipenberg (kätilötyö).

Pro Humanitate -stipendi: Roosa Ahonen, Ida Collin, Mari Kuivalainen, Pinja Kyrö, Pilke Kääpä, Raakel Lius (sosiaaliala), Henna Aravirta, Jenna Hovinen (vanhustyö), Henna Hyvärinen, Rita Häkkinen (toimintaterapia), Ulla-Maija Nurmi (kuntoutuksen YAMK) ja Tea Tulikallio (vanhustyön YAMK).

Professori Henri Bardyn nimikkostipendi: Iida Hakala (kätilötyö), Jenni Hedenstam (ensihoito), Jingyan Liu (Nursing), Henri Lottonen (radiografia ja sädehoito), Henna Rauhala (terveydenhoito), Tia Reunamo (sairaanhoito), Elise Syrjä (suuhygienia) ja Katja Taina (bioanalytiikka).

Reijo Rautauoman logistiikan alan tunnustusstipendi: Fanny-Lotta Nygren.

Risto Mäenpään säätiön nimikkostipendi: Mika Kinnunen, Mikko Liikanen (esitys- ja teatteritekniikka) ja Joni Saarinen (valaistustekniikka).

Seppo Liukon nimikkostipendi: Eetu Kokkonen (ajoneuvotekniikka).

Synlab-stipendi: Camilla Haapoja (radiografia ja sädehoito) ja Jonna Pukki (bioanalytiikka).

Vantaan akateemiset naiset -kannustusstipendi: Nga Tran (International Business and Logiatics).

Vantaan energia -stipendi: Danila Dobrzhanskiy, Anna Lahnakoski (sähkö- ja automaatiotekniikka), Nea Riikonen ja Annika Saari (energia- ja ympäristötekniikka).

Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiön tunnustusstipendi: Daniil Detchuev, Panu Haapala, Eetu Mattila.