Jouluradio juhlii 20. kauttaan — Metropolian musiikinopiskelijat sovittivat Hoosiannan uudelleen

28.11.2022 - 16:30

Jouluradion uusi versio Hoosiannasta julkaistiin ensimmäisenä adventtina 27.11. puolilta öin. Virren ovat sovittaneet Metropolian musiikinopiskelijat lehtori Jere Laukkasen johdolla. Metropolian opiskelijat Aleksi Koli, Vilma Niemistö, Antti Hakala, Jenna Hiipakka ja Elli Immonen myös esittivät teoksen.

Jouluradion Hoosianna-musiikkivideo julkaistiin Jouluradion nettisivuilla ja on katsottavissa Jouluradion Youtube-kanavalla. Videolla kerrataan Jouluradion 20 tuotantokautta.

”Yllätyn joka vuosi, kuinka monella eri tavalla Hoosiannan voi tehdä ja sovittaa. Näin kävi myös Jouluradio20 Hoosiannan kanssa. Sovituksessa kuullaan vivahteita menneiden vuosien versioista, mutta se on silti täysin omintakeinen ja onnistunut teos. Iris Kärkkäisen ohjaama ja kuvaama dokumentaarinen musiikkivideo kietoo Jouluradion historian ja nykyhetken sulavasti ja koskettavasti yhteen”, kertoo Jouluradion tuottaja Katri Ketola.

Jouluradion tilaamia Hoosianna-versioita on kuultu vuodesta 2012 alkaen eli perinne on 10 vuotta vanha. Jouluradion Hoosianna kajahtaa jo 11. kertaa uutena sovituksena.

Jouluradio20-juhlakonsertti järjestetään Metropolian Arabian kampuksella

Metropolian musiikinopiskelijat esiintyvät Jouluradio20-juhlakonsertissa 1.12.2022 klo 19.00 Arabiasalissa. Konsertissa saavat kantaesityksensä muun muassa joululaulukilpailun voittajakappaleet, uudet klassikot "Sielunlintu", "Facetime Hideaway" ja "Joulu on". Ensiesityksensä saavat myös raikkaat versiot rakastetuista joululauluista: uuden ja yllättävänkin sovitusasun ovat saaneet muun muassa On lapsi syntynyt meille, Sylvian joululaulu ja Tonttujen jouluyö. Yli 20 muusikon muodostamaa Metropolia Pops -orkesteria ja laulusolisteja luotsaa Jere Laukkanen. Joulukonsertti striimataan Jouluradion some-kanavissa. Konserttitiedot ja lipun hinnat löydät täältä.

”Metropolian Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma taltioi juhlakonsertin monikameratuotantona. Konsertti striimataan Jouluradion kanavilla ja kokonaisuudesta irrotetaan kappaleita myöhemmin Youtubessa julkaistavaksi. Tuotannon graafisesta toteutuksesta vastaavat visuaalisen viestinnän opiskelijat muotoilun tutkinto-ohjelmasta”, kertoo tuottaja Arto Tuohimaa Metropolian elokuvan ja television tutkinto-ohjelmasta.

“Käytämme kuutta kameraa, joista kolmea on miehitettyjä studiokameroita ja loput robottikameroita. Tämä on itselleni tärkeä produktio, sillä en ole ollut tuottamassa vastaavaa aikaisemmin”, sanoo Sauli Pietarinen, Metropolian opiskelija ja konserttitaltioinnin tuottaja.

Viime vuosina Jouluradio on tehnyt yhteistyötä Metropolian kanssa, ja Jouluradio on ollut muun muassa yhteistyökumppanina useilla Metropolian kursseilla.

Alkuperäinen Jouluradion uutinen luettavissa: #Jouluradio20, mutta hoosianna on numero yksi

Jouluradio juhlii 20. kauttaan — Metropolian musiikinopiskelijat sovittivat Hoosiannan uudelleen Jouluradion uusi versio Hoosiannasta julkaistiin ensimmäisenä adventtina 27.11. puolilta öin. Virren ovat sovittaneet Metropolian musiikinopiskelijat lehtori Jere Laukkasen johdolla. Metropolian opiskelijat Aleksi Koli, Vilma Niemistö, Antti Hakala, Jenna Hiipakka ja Elli Immonen myös esittävät teoksen. Jouluradion Hoosianna-musiikkivideo julkaistiin Jouluradion nettisivuilla ja on katsottavissa Jouluradion Youtube-kanavalla. Videolla kerrataan Jouluradion 20 tuotantokautta. ”Yllätyn joka vuosi, kuinka monella eri tavalla Hoosiannan voi tehdä ja sovittaa. Näin kävi myös Jouluradio20 Hoosiannan kanssa. Sovituksessa kuullaan vivahteita menneiden vuosien versioista, mutta se on silti täysin omintakeinen ja onnistunut teos. Iris Kärkkäisen ohjaama ja kuvaama dokumentaarinen musiikkivideo kietoo Jouluradion historian ja nykyhetken sulavasti ja koskettavasti yhteen”, kertoo Jouluradion tuottaja Katri Ketola. Jouluradion tilaamia Hoosianna-versioita on kuultu vuodesta 2012 alkaen eli perinne on 10 vuotta vanha. Jouluradion Hoosianna kajahtaa jo 11. kertaa uutena sovituksena. ”Sitaatti; tarkemmin asian yhteydestä, joululaulukilpailusta ja asian merkityksestä Metropolialle”, kertoo lehtori Jere Laukkanen Metropolian musiikin tutkinto-ohjelmasta. (KUVA) Hoosiannan laulajat: Aleksi Koli, Vilma Niemistö, Antti Hakala, Jenna Hiipakka, Elli Immonen. Kuva: Jouluradio Jouluradio20-juhlakonsertti järjestetään Metropolian Arabian kampuksella Metropolian musiikinopiskelijat esiintyvät Jouluradio20-juhlakonsertissa 1.12. klo 19 Arabiasalissa. Konsertissa saavat kantaesityksensä mm. joululaulukilpailun voittajakappaleet, uudet klassikot "Sielunlintu", "Facetime Hideaway" ja "Joulu on". Ensiesityksensä saavat myös raikkaat versiot rakastetuista joululauluista: uuden ja yllättävänkin sovitusasun ovat saaneet mm. On lapsi syntynyt meille, Sylvian joululaulu ja Tonttujen jouluyö. Yli 20 muusikon muodostamaa Metropolia Pops -orkesteria ja lau

Hoosiannan laulajat: Aleksi Koli, Vilma Niemistö, Antti Hakala, Jenna Hiipakka, Elli Immonen. Kuva: Jouluradio

Lisätietoa:

Jere Laukkanen
Lehtori, Musiikin tutkinto-ohjelma, Metropolia Ammattikorkeakoulu
jere.laukkanen [at] metropolia.fi (jere[dot]laukkanen[at]metropolia[dot]fi)

Arto Tuohimaa
Tuottaja, Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma, Metropolia Ammattikorkeakoulu
arto.tuohimaa [at] metropolia.fi (arto[dot]tuohimaa[at]metropolia[dot]fi)