Kattava koulutus tarjosi uusia valmiuksia kunnossapitomestarin työhön

2.5.2022 - 10:00

Kunnossapitomestari Jori Keronen työssään.

Nesteellä kunnossapitomestarina työskentelevällä Jori Kerosella on vankka osaaminen pintakäsittelystä. Kun työnantaja vinkasi työroolia tukevasta ja kansainvälisen pintakäsittelyn laaduntarkastajan pätevyyden antavasta koulutuksesta, päätti Jori hakea mukaan.

”Olen valmistunut Metropoliasta materiaali- ja pintakäsittelytekniikan koulutusohjelmasta vuonna 2014. Lisäkoulutus kuulosti mielenkiintoiselta, ja päätin samalla lähteä tekemään itseltä puuttuvaa ja arvostettua FROSIO-sertifikaattia,” kertoo Jori.

Uutta tietoa ja varmuutta omaan tekemiseen

Opinnot toteutuivat huhtikuussa 2022 ja koostuivat kahdesta viikon mittaisesta lähiopiskelujaksosta sekä vaativasta loppukokeesta. Kouluttajina 15 hengen opintoryhmälle toimivat sekä Metropolian lehtorit että yritysmaailman asiantuntijat.

Opiskeluun on syytä varata aikaa, sillä opintojaksoihin sisältyy myös itseopiskelua. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on tiedot ja taidot rakenteiden tai tuotteiden pintakäsittelyn laadunvarmistukseen, suunnitteluun ja johtamiseen.

”Ensimmäinen viikko oli teoriapainotteinen ja melko työläs: täyden koulupäivän jälkeen iltaohjelmassa oli vielä kotitehtäviä. Kahden viikon tauon jälkeen päästiin tositoimiin ja käytännön harjoituksiin” tarkentaa Jori opintojen kulkua.

Jori kuvaa pintakäsittelyn laaduntarkastajan koulutusta kaikin puolin kattavaksi, ja tietoja on voinut soveltaa kunnossapitomestarin työssä. Osa asioista oli hänelle hyvää kertausta ja toi varmuutta tekemiseen. Mukana oli myös täysin uutta, kuten merenkulussa olennaiset IMO-standardit. Mielekkäiden opintosisältöjen lisäksi Jori antaa kiitosta mukaville opiskelijakollegoille – ehkäpä joidenkin kanssa syntyy yhteistyömahdollisuuksia tulevaisuudessa.