Metropolian kevään 2024 valmistujaisissa juhlitaan yli 2 100 valmistunutta

31.5.2024 - 15:15

Metropolian kevään 2024 valmistujaisissa juhlitaan yli 2 100 valmistuvaa opiskelijaaLilja Nikkilä. kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloilta. Valmistujaisjuhlia vietetään valmistuvien opiskelijoiden ja heidän läheistensä kanssa Metropolian kampuksilla kolmena eri päivänä.

Keväällä 2024 Metropoliasta valmistuu 2 128 opiskelijaa, joista 1 745 opiskelijaa on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon ja 383 opiskelijaa ylemmän korkeakoulututkinnon. Ensimmäisiä valmistujaisjuhlia vietettiin 31.5. Arabian ja Myllypuron kampuksilla. Valmistuneita juhlitaan vielä 11.6. Myllypuron kampuksella ja 18.6. Myyrmäen kampuksella.

Valmistuminen on monelle yksi elämän suurimmista merkkipaaluista, ja parhaimmillaan opinnoista voi saada paljon enemmänkin, kuin vain tutkinnon. Teolliseksi muotoilijaksi valmistunut Lilja Nikkilä kertoo opintojen merkityksestä ja valmistumisen herättämistä ajatuksista: ”Metropoliaan tullessa olin aika hukassa elämässä. Ajattelin, että tykkään suunnitella asioita, ja sen vuoksi hakeuduin opiskelemaan muotoilua. Metropoliassa ollessa löysin kutsumukseni, eli ihmisiä varten erilaisten asioiden luomisen. Täällä opiskellessa olen myös tajunnut, että miten suuri vastuu muotoilijoilla on ympäröivää maailmaa kohtaan.”

Lilja Nikkilä palkittiin kampusdiplomilla esimerkillisestä toiminnasta kampuksen yhteisön eteen. Hän sai kiitosta erityisesti opiskelijalähtöisen näyttelytoiminnan pilotoinnista ja kehittämiselstä. Hän kertoo tunnelman näin valmistujaispäivänä olevan loistava ja kampusdiplomin olleen tämän kaiken huipentuma.

”Onnea kaikille valmistuville! Opintoaan aloittavia haluan kannustaa pitämään kiinni omista arvoista ja oikeuksista, ja pitämään huolta siitä, että oma ala pysyy hyvänä, turvallisena ja saavutettavana paikkana kaikille työskennellä”, Nikkilä lisää.

Metropoliasta valmistuu keväällä 2024 työelämään yli 900 uutta tekniikan alan osaajaa ja sosiaali- ja terveysalalle yli 700 uutta osaajaa. Kulttuurialan tutkinnon on suorittanut keväällä noin 250 opiskelijaa ja liiketalouden alan tutkinnon noin 200 opiskelijaa. Ylemmän korkeakoulutukinnon suorittaneiden määrä on kasvanut keväästä 2023.

Tiedot valmistuvien määristä ovat alustavia.

Metropolia onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä valmistuvia!

Ruusujen jako lavalla.