Metropolian koordinoimana uudistettu International UAS Exam otetaan käyttöön Suomen korkeakoulujen kevään 1. yhteishaussa

22.1.2024 - 14:31

International UAS Exam on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen etävalintakoe, jolla valitaan opiskelijoita englanninkielisiin tutkintoon johtaviin koulutuksiin. Uudistetussa kokeessa otetaan käyttöön laajempi tunnistautumispalvelu ja kokeen aikainen valvontasovellus.

Opiskelija tietokoneella.

Uudistettu International UAS Exam otetaan tänä keväänä käyttöön korkeakoulujen yhteishaussa. 17. tammikuuta päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa hakeneet opiskelijat valitaan ammattikorkeakouluihin muun muassa todistusvalinnan ja International UAS Examin perusteella. Uudistettu International UAS Exam järjestetään 21. maaliskuuta 2024.

Hakijat voivat suorittaa kokeen mistä päin maailmaa tahansa ilman, että heidän tarvitsee matkustaa erikseen Suomeen tekemään koetta. International UAS Exam on kehitetty ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämistoiminnasta vastaavassa AMK-opiskelijavalinnat-konsortiossa, jonka toimintaa Metropolia Ammattikorkeakoulu koordinoi.

“Metropolialla on merkittävä rooli AMK-opiskelijavalinnat-konsortion koordinoijana, mikä on meille suuri kunnia. Ammattikorkeakouluille on tärkeää kasvattaa kansainvälisten opiskelijoiden määrää, ja uudistetun International UAS Examin avulla voimme saada Suomeen ulkomailta osaajia entistäkin luotettavammin. Metropolialle on myös ilo saada tarjota kehittämänsä Vallu-järjestelmä International UAS Examin tueksi ja taustaksi”, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola kertoo.

Koe toteutetaan Metropolian kehittämällä Vallu-valintakoepalvelulla, jota käytetään myös suomenkielisessä AMK-valintakokeessa sekä useissa Suomen yliopistojen valintakokeissa.

Hakijoiden tunnistautumisprosessi uudistetussa kokeessa on kaksivaiheinen. Hakijat tunnistautuvat sekä ennen koetta että koepäivänä kirjautuessaan kokeeseen. Lisäksi uudistetussa kokeessa käytetään valvontasovellusta, jonka avulla pyritään varmistamaan, että hakija tekee koesuorituksensa itsenäisesti ja ilman vilppiä tai apuvälineitä.

Uusien teknisten palveluiden ja prosessivaiheiden keskeisenä tavoitteena on mahdollistaa suomalaisille ammattikorkeakouluille aiempaa luotettavampi ja laadukkaampi opiskelijavalintaprosessi kansainvälisten opiskelijoiden valinnassa.

International UAS Exam on tällä hetkellä käytössä 18 ammattikorkeakoulussa. Se järjestetään tänä keväänä neljännen kerran.

Lisätiedot:

Marko Borodavkin
Projektipäällikkö, AMK-opiskelijavalinnat-konsortio
Opintoasianpalvelujen projektipäällikkö, Metropolia Ammattikorkeakoulu
marko.borodavkin [at] metropolia.fi (marko[dot]borodavkin[at]metropolia[dot]fi)