Metropolian opiskelijoilta digitaalisia taideteoksia Beijing Design Weekille

4.10.2021 - 14:40

Helsinki on tänä vuonna Beijing Design Weekin teemakaupunki (Guest City). Aasian suurin ja merkittävin muotoilufestivaali on käynnissä 18.9.-7.10.2021. Helsingin kaupungin festivaalille toteuttama kokonaisuus kulkee nimellä Helsinki Designing Better Life ja jakaantuu koulutuksen ja kaupunkikehityksen alateemoihin.

Metropolia toimii festivaalilla Helsingin kaupungin sisältökumppanina ja järjesti osana ohjelmaa Digital Art Challenge -kilpailun muotoilun tutkinto-ohjelman opiskelijoille. Haastekilpailun toimeksiantona oli työstää digitaalinen taideteos, joka ilmentää Helsingin parhaita puolia. Teosten kohderyhmänä ovat kansainväliset opiskelijat, joiden toivotaan kiinnostuvan Helsingistä tulevaisuuden opiskelu- tai työpaikkana. Valintaraatiin kuuluivat Helsingin kaupungilta Heidi Forss-Anila ja Karoliina Helkkula, sekä Metropoliasta Auli Sillanpää, Santeri Saarinen ja Tuomo Äijälä.

Digital Art Challenge -kilpailun ensimmäinen palkinto (2000 €) jaettiin kahden kilpailutyön kesken

  • Movements: Veli-Matti Järvelä, Muotoilun tutkinto-ohjelma, XR-design
  • Helsinki Co-created: Minna Däpp ja Anne Varonen, Muotoilun tutkinto-ohjelma, visuaalisen viestinnän muotoilu

Kaikki haastekilpailussa mukana olevat työt ovat esillä festivaalin aikana Helsinki Virtual Pavilion -tapahtumagalleriassa. Virtuaalipaviljongin on toteuttanut 3D-animoinnin ja -visualisoinnin opiskelija Anniina Lehikoinen osana Helsinki XR Centerin tiimiä. Paviljonki on Mozilla Hubs -alustalla ja siihen on otettu vaikutteita Helsingin installaatiosta Pekingissä. Tapahtumagalleriassa liikutaan ja kommunikoidaan virtuaalisten hahmojen, avatarien avulla. Vieraile virtuaalisessa Paviljongissa tästä.

Lue myös: Virtuaalisia Helsinki-postikortteja, digitaidenäyttely ja designdiplomatiaa – Helsingin ohjelmaa Pekingin designfestivaaleilla voi kokea myös etänä

Lisätiedot

Merja Kosonen
lehtori, tutkintovastaava
merja.kosonen [at] metropolia.fi

Kuvakaappaus Helsinki Virtual Pavilion -näyttelystä

Kuvakaappaus Helsinki Virtual Pavilion -tilasta. Kuva: Santeri Saarinen.