Metropolian uraseurantakysely vuonna 2017 valmistuneille

13.10.2022 - 08:00

Metropoliasta vuonna 2017 valmistunut, miten opintosi ovat vastanneet työelämän tarpeisiin? Minkälaisen urapolun olet kulkenut valmistumisesi jälkeen? Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi mahdollisten jatko-opintojen suhteen? Kantaako AMK-opinnoista saatava osaaminen työelämässä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin haetaan vastauksia valtakunnallisella ammattikorkeakoulusta valmistuneiden uraseurantakysellä, jonka järjestämisestä vastaavat Opetushallitus sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Uraseurantakysely on avoinna 13.10. – 9.11.2022

Vuosittainen uraseurantakysely on Metropolian alumneille hyvä tilaisuus antaa palautetta työllistymisestä, urapoluista ja työssä tarvittavasta osaamisesta. Kokemuksesi ovat tärkeitä korkeakouluopintoihin hakeutuville ja opiskelijoille, jotka miettivät omia opintojaan ja tulevaisuuden urasuunnitelmiaan. Tietoja käytetään myös Metropolian opetuksen kehittämiseen. Kyselyyn voi vastata 13.10. - 9.11.2022 välisenä aikana. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 - 15 minuuttia.

Vuoden 2022 uraseurantakyselyyn kutsutaan valtakunnallisesti kaikki AMK- tai YAMK-tutkinnoista vuonna 2017 valmistuneet alumnit. Uraseurantakysely lähetetään Metropolian alumnirekisterissä oleviin yhteystietoihin tekstiviestitse ja sähköpostitse. Jos et ole saanut uraseurantakyselyn vastauslinkkiä, voi pyytää sen lähettämällä asiasta viestiä osoitteeseen alumni [at] metropolia.fi. Kysely toteutetaan kaikissa ammattikorkeakoulussa eri puolilla Suomea yhdessä CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy:n kanssa.

Uraseurantakyselyllä kehitetään myös ammattikorkeakouluopintoja

Metropolian tavoitteena on olla osaamisen rohkea uudistaja ja kestävän tulevaisuuden rakentaja. Työelämä muuttuu jatkuvasti ja meille metropolialaisille on kunnia-asia olla ratkaisemassa työelämän ja yhteiskunnan haasteita uutta innovoiden.

Vuoden 2021 uraseurantakyselyn mukaan työnantajat arvostavat tutkintoa Metropoliasta korkealle ja Metropolian tutkinnoilla on hyvä maine työmarkkinoilla. Haluamme jatkaa samalla polulla myös tulevaisuudessa pitäen opiskelijamme toimintamme keskiössä tutkien ja kuunnellen alumniemme arvokasta palautetta.

Uraseurantakyselyn avulla Opetus- ja kulttuuriministeriö arvioi ammattikorkeakoulujen toimintaa. Vastausmäärät vaikuttavat myös merkittävästi ammattikorkeakoulujen rahoitukseen, joten jokainen vastaus on Metropolialle erittäin tärkeä. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

Aikaisempien uraseurantakyselyjen tuloksiin, eri korkeakouluista valmistuneiden opiskelukokemuksiin ja urapolkuihin voit tutustua toissa.fi-sivustolla ja Opetushallinnon tilastopalvelussa Vipunen.fi-sivustolla. Uraseurantakysely tarjoaa ajantasaista työelämätietoa mm. tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä, urapoluista ja työelämässä tarvittavasta yleisestä, eri aloille yhteisestä osaamisesta. Tiedot ovat tärkeitä niin koulutuksen kehittämisessä kuin opintojen ohjauksessa. Tänä vuonna yli 27 600 saa kutsun vastata kyselyyn. Ammattikorkeakoulujen uraseurantakysely toteutetaan samaan aikaan yliopistojen uraseurantakyselyn kanssa.

Uraseurantakysely käynnistyy