Metropoliassa juhlitaan lapsen oikeuksia - Tule mukaan lastenpäivään 18.11.

15.11.2021 - 14:22

Metropolian Myllypuron kampuksella järjestetään lapsen oikeuksien viikolla kaikille avoin ja maksuton lastenpäivä 18.11. Päivän teemana on lapsen oikeus hyvään kohteluun.

Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tavoitteena on edistää YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus erityiseen suojeluun ja huolenpitoon. Myös Suomen perustuslaissa on erikseen mainittu, että lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä. Viikkoa vietetään jälleen 15.–21.11.2021.

Tule mukaan Metropolian HyMy-kylän perhepalveluiden järjestämään lastenpäivään 18.11.2021 Myllypuron kampukselle. Ohjelmassa on mielenkiintoiset puheenvuorot mm. Minna Elomaa-Krapulta (Metropolia Ammattikorkeakoulu), Merike Helanderilta (Lapsiasiavaltuutetun toimisto) ja Janica Laimiolta (Pelastakaa lapset ry). Lisäksi sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ohjaavat toiminnallisia työpajoja lapsille.  Päivän aikana HyMy-kylän osteopaattiopiskelijat tekevät hoitoja lapsille ja vanhemmille pop up-klinikalla HyMy-kylän aulassa sekä ottavat vastaan raskaana olevia asiakkaita vastaanottohuoneissa.

Tutustu ohjelmaan: Lastenpäivä 18.11.2021

Metropolian perhepalvelut tukevat hyvinvointia ja terveyttä

Pitkittynyt koronapandemiatilanne on haastanut perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointia ja jaksamista. Sosiaalisten kontaktien määrä on vähentynyt ja vertaistuelle on entistä suurempi tarve. Näiden haasteiden lisäksi lapsiperheisiin ja vanhemmuuteen kohdistuu muutenkin vaatimuksia ja joskus tilanne voi tuntua jopa kestämättömältä.

Metropolian HyMy-kylässä vastataan alueelliseen lapsiperheiden kohtaamis- ja hyvinvointitarpeeseen yhteiskehittämällä perheiden ja alueen toimijoiden kanssa perhepalveluja. Tavoitteena on tukea perheiden ja siihen kuuluvan yksilön hyvinvointia ja terveyttä monipuolisesti. Perhepalveluissa kaikki kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolian moniammatillisen opiskelijajoukon toimesta, ohjaavien opettajien valvonnassa.

Lisätietoja:
HyMy-kylän palvelutoiminnan vetäjä Anita Ahlstrand
anita.ahlstrand [at] metropolia.fi
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1
00920 Helsinki