Nortal ja Metropolia solmivat työelämäyhteistyösopimuksen

1.4.2022 - 14:30

IT-alan ja strategisen liiketoiminnan konsultointiyritys Nortal Oy on solminut työelämäyhteistyösopimuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa. Osapuolet allekirjoittivat sopimuksen Myllypuron kampuksella 29.3.2022.

Kumppanuus avaa yhteiselle tekemiselle moninaisia mahdollisuuksia: päämääränä on tukea molempien osapuolten strategisia tavoitteita sekä niihin liittyvää toimintaa. Kumppanuuden avulla pyritään vahvistamaan Nortalin tunnettuutta tarjoamalla käytännönläheisiä ja mielekkäitä yhteistyömahdollisuuksia opinnäytetöiden, työharjoitteluiden ja hankeyhteistyön muodossa. Lisäksi tavoitteena on molempien osapuolten asiantuntijuuden lisääminen ja jakaminen sekä yhteistyön näkyväksi tekeminen.

Nortal on jo 36 vuoden ajan rakentanut ja toimittanut digitaalisia ratkaisuja ympäri maailman. Yrityksen asiakkaita ovat toimialansa johtavat organisaatiot teollisuudesta terveydenhuoltoon ja julkishallinnosta yksityispuolen kansainvälisiin suuryrityksiin. Tarjoamme innovatiivisia ratkaisuja, joilla autamme asiakkaita kohti digitaalisempia ja helppokäyttöisempiä liiketoimintaprosesseja sekä palveluita.

Yhteistyö avaa mahdollisuuksia myös opiskelijoille

”Yhteistyöllä Metropolian kanssa saamme loistavan mahdollisuuden tukea opiskelijoita matkallaan kohti ICT-ammattilaisuutta. Yhteinen tekeminen, kuten kursseihin liittyvät projektit, lopputyöt sekä harjoittelujaksot tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden syventää osaamistaan. Odotamme suurella mielenkiinnolla tätä yhteistyötä!”, sanoo Juha Pomppu Nortalilta.

Globaalilla tasolla Nortalilla on lähes 1300 työntekijää kahdeksassa eri maassa. Suomessa Nortal on toiminut vuodesta 1985 alkaen, ja tätä nykyä se työllistää Suomessa 200 asiantuntijaa. Toimialan mittavan kasvun myötä Nortal hakee merkittävän määrän lisää osaajia. Asiantuntijoiden määrää pyritään kasvattamaan myös oppilaitosyhteistyön voimin, ja mallikkaasti sujuneen harjoittelujakson kautta Metropolian opiskelijalle voi aueta ura Nortalilla.

”Metropolia sopii hienosti kasvua tavoittelevan Nortalin kumppaniksi. Mielekkäiden harjoitus- ja projektitöiden myötä voimme yhdistää osaavat tieto- ja viestintätekniikan opiskelijamme ja Nortalin. Samalla osapuolet pääsevät tunnustelemaan sopivuutta juuri tähän työyhteisöön. Metropoliassa on myös valmiudet toteuttaa erilaisia innovaatioprojekteja ja näin voidaan tukea Nortalia nykyisen henkilöstön osaamistason kehittämisessä”, kertoo Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Yhteistyötä käytännön tasolla koordinoivat Metropoliasta Janne Salonen ja Nortalilta Nanna Enström.

Lue lisää Metropolian työelämäyhteistyöstä.

Nortal ja Metropolia työelämäyhteistyöhön

Kuvassa vasemmalta: Riitta Konkola Metropoliasta, Juha Pomppu ja Nanna Enström Nortalilta sekä Katariina Rönnqvist Metropoliasta.

Lisätietoja

Janne Salonen
Osaamisaluepäällikkö, ICT ja tuotantotalous
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Janne.salonen [at] metropolia.fi (janne[dot]salonen[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 334 1150

Nanna Enström
Head of People & Culture
Nortal Oy
nanna.enstrom [at] nortal.com (nanna[dot]enstrom[at]nortal[dot]com)
p. 040 758 4124