Onnistuneet Business Avenuen avajaiset Myyrmäessä ennustavat aktiivista yhteistyötä alueelle

21.10.2019 - 12:00

Väestönkasvu, ilmaston muutos, kaupungistuminen, maapallon resurssien ylikulutus tai ruoan tuotannon haasteet. Siinä rutkasti haasteita tulevaisuuteen. Myyrmäen uudistuneella kampuksella on käynnistänyt toimintansa Business Avenueksi nimetty kampussiipi, jossa yritykset yhdessä opiskelijoiden ja Metropolian asiantuntijoiden kanssa tarttuvat yhteiskunnan haasteisiin ja kehittävät yhdessä ratkaisuja eri projektien myötä.

"Tämä nyt avattava Business Avenue on oivallinen esimerkki siitä, miten Metropolia haluaa olla edelläkävijä haastavissa yhteiskunnan kysymyksissä. Haluamme muuttaa kampukset innovaatioympäristöiksi, joissa tapahtuu kohtaamisia yritysten ja ympäröivän yhteisön kanssa. Kysymykset ovat sen verran monimutkaisia, että niiden ratkaisussa tarvitaan eri alojen osaamista, jota meiltä Metropoliasta löytyy. Mutta ilman yrityksiä emme pärjäisi. Mielellämme otamme lisää yrityksiä mukaan toimintaamme. Metropolian rehtori ja toimitusjohtaja Riitta Konkola kuvaili.

Opiskelijat valtava voimavara alueelle ja yrityksille

Juuri nyt Business Avenuella toimii jo useita yrityksiä. Metropolia tarjoaa yrityksille oivallisen ympäristön ja teknologian. ”Pyrimme olemaan helposti saavutettavissa. Kaikki tämä tapahtuu opiskelijoiden ja henkilöstön myötävaikutuksella. Opiskelijat eivät pelkää haastaa itseään ja tarttua haasteisiin. Siinä on yrityksille valtava voimavara”, Riitta Konkola lisäsi.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen välitti kiitoksensa Metropolialle. Kampus luo koulutusta ja innovaatioita alueelle. ”Olemme kiehtovassa kohtaamisen paikassa. Tämä on luovuuden ja kekseliäisyyden paikka. Koska maailma muuttuu kiihtyvällä vauhdilla, kehitystyö on todella tarpeen. Vantaa haluaa olla tukemassa kehittämishankkeita. Saa nähdä mihin tämä yhteistyö johtaakaan!”

Projektipäällikkö Riikka Kuusisto on jo jonkin aikaa kehittänyt sisäviljelyyn keskittyvää oppimis-, kehittämis- ja innovaatioalustaa, Urbanfarmlabia, jonka tila toimii Myyrmäen kampuksella. ”Tämä on lähtenyt hienosti käyntiin. Olen iloinen siitä, että yritysten projekteissa on mukana opiskelijoita kaikilta Metropolian kampuksilta, eri aloilta. Ja yrityksiä ja projekteja on toiminnassa jo useita”

Tämä on erittäin hyvä paikka tutkia ja kehitellä uusia kokeiluja, Urbanfarmlabissa toimivat yritysten edustajat totesivat.

Urbanfarmlab-tila Myyrmäen kampuksella on keskittynyt sisäruokatuotannon tutkimiseen ja kehittämiseen Kuva: Ossi Mäkelä

Business Avenuella toimii tällä hetkellä kuusi erilaista toimijaa:

Tutustu tästä Metropolian innovaatiokeskittymiin