Tutustu Metropolian alumnitoimintaan

Alumnitoiminnan tavoitteena on edistää Metropoliasta valmistuneiden alumnien menestymistä työelämässä sekä hyödyntää heidän kokemustaan ja osaamistaan koulutuksessa ja tutkimuksessa. Haluamme tukea uraasi, auttaa sinua kehittämään osaamistasi ja tehdä yhteistyötä kanssasi myös valmistumisesi jälkeen.

Alumnitoiminnan kautta voit muun muassa: osallistua erilaisiin tapahtumiin, laajentaa ammatillisia verkostojasi, kehittää omaa osaamistasi, pysyä ajan tasalla Metropolian kehityksestä, jakaa omaa osaamistasi, rekrytoida osaajia ja vaikuttaa koulutuksen kehittämiseen.

Tutustu näillä sivuilla alumneille suunnattuihin palveluihimme.

Pidetään yhteyttä

Päivittämällä tietosi alumnirekisteriin varmistat, että saat alumniuutiskirjeen ja pysyt ajan tasalla Metropolian uutisista, jatkuvasta oppimisesta sekä tapahtumista.

Liittymällä alumniyhteisöön Metropolian alumnit LinkedInissä -kanavalla voit pitää yhteyttä korkeakouluyhteisöösi, opiskelukavereihisi tai löytää oman alasi alumniryhmän. Liity mukaan!

Olet myös tervetullut puhumaan opiskelijoillemme, toimimaan mentorina ja osallistumaan koulutuksen kehittämiseen neuvottelukunnissa. Julkaisemme myös mielellämme alumnitarinoita. Jos olet kiinnostunut, niin ota yhteyttä alumni [at] metropolia.fi.

Kehitä osaamistasi

Työn tulevaisuus on jatkuvaa oppimista. Metropolia tarjoaa urakehityksen tueksi osaamisen päivittämiseen ja syventämiseen eri alojen täydennyskoulutusta. Voit hakeutua YAMK-opintoihin ja osallistua täydennyskoulutuksiin.

Tarjouksemme alumneille: maksuttomat avoimen opinnot 1.1.2023 lähtien

Metropolian alumneille (Metropoliassa korkeakoulututkinnon suorittaneille) tarjotaan mahdollisuus opiskella maksuttomasti Metropolian avoimessa AMK:ssa 4 lukukautta valmistumisen jälkeen. Maksuttomat opinnot tulee suorittaa neljän kokonaisen lukukauden aikana. Metropoliasta ja sen edeltäjistä Stadiasta ja EVTEKistä ennen vuotta 2023 valmistuneet alumnit saavat tämän oikeuden käyttöönsä ajalle 1.1.2023 - 31.12.2024.

Ilmoittautuminen tapahtuu avoimen AMK:n ilmoittautumisjärjestelmässä osoitteessa https://hakija.oma.metropolia.fi/. Jos opinnot ovat maksullisia, ilmoittautumisen vahvistuksen yhteydessä tulee maksutavaksi valita ”Tilaa laskulla”.

Vahvistuksen jälkeen ota yhteys sähköpostitse avoinamk [at] metropolia.fi, riippumatta siitä, oletko ilmoittautunut maksullisiin tai maksuttomiin opintoihin. Sähköpostissa tulee käydä ilmi, että olet Metropolian alumni ja mihin opintoihin olet ilmoittautunut.

Etsitkö osaajaa?

Löydä osaava tekijä JobTeaserin avulla

Löydä osaava ja motivoitunut opiskelija harjoittelijaksi, pidempään työsuhteeseen tai tekemään opinnäytetyötä. Voit tarjota opiskelijalle aiheen opinnäytetyöhön tai hyödyntää opiskelijoiden osaamista toimintasi kehittämiseen yhteistyöprojektin kautta.

JobTeaser-uraportaali on käytössäsi työnhaun, urasuunnittelun ja opiskelijarekrytoinnin tueksi. Ilmoita avoimesta harjoittelu- tai työpaikasta sekä opinnäytetyöaiheista JobTeaser-rekrytointiportaalimme kautta!

Tutustu rekrytointimahdollisuuksiin ja JobTeaseriin!

Työelämäyhteistyösopimus tuo systemaattisuutta ja helppoutta monialaiseen yritysyhteistyöhön

Yhteistyösopimuksen tavoitteena on syventää ja monipuolistaa yhteistyötä yrityksen ja Metropolian välillä sekä tehdä toiminnasta tavoitteellista, helppoa ja systemaattista:

  • yhteistyöstä, jossa opiskelijat ovat mukana
  • yhteisestä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta
  • jatkuvan oppimisen ratkaisuista yrityksen henkilöstölle
  • yhteistyön näkyväksi tekemisestä

Tutustu yhteistyösopimuksiimme.

Osallistumisen mahdollisuuksia

Alumnit tuovat opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi kokemuksia työelämästä. Alumnit voivat toimia mm. vieraspuhujina ja mentoreina jakamalla omaa asiantuntemustaan ja kontaktejaan alalle tuleville opiskelijoille.

Osaamisen jakaminen

Alumnit tuovat opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi kokemuksia työelämästä. Alumnit voivat toimia mm. vieraspuhujina ja mentoreina jakamalla omaa asiantuntemustaan ja kontaktejaan alalle tuleville opiskelijoille.

Mentorina sparraat opiskelijan kanssa ja opit samalla itsekin.

Vaikuttaminen

Alumnina voit vetää vertaisryhmää ja järjestää alumnitapahtumia. Osaamisalueiden neuvottelukuntien ja erilaisten alumniryhmien kautta voit osallistua opetuksen ja työelämäpalveluiden sekä alumnitoiminnan kehittämiseen.

Alumnina voit lahjoittaa varoja alumnistipendeihin lahjakkaille opiskelijoille, tutkimukseen tai muihin mahdollisiin tarkoituksiin. Lue lisää lahjoitustavoista.

Kansainvälisyys

Jos asut ja työskentelet ulkomailla, voit jakaa kokemuksia ja olla paikallisena yhteyshenkilönä muille alumneille ja opiskelijoille. Voit myös järjestää tapahtumia ja vetää omaa ryhmää. Voit rekrytoida kansainvälisiä osaajia myös ulkomaille.

Hankkeet ja projektit

Voit ehdottaa aiheita monialaisille Minno-innovaatioprojekteille, ehdottaa yhteistyöprojekteja, osallistua hankkeisiin ja innovaatiokeskittymien toimintaan.

Lue lisää tutkimus, kehitys- ja innovaatiotoiminnastamme.

Jos kiinnostuit yhteistyön muodoista, ota yhteyttä alumni [at] metropolia.fi.

Palvelut alumneille

Yrityshautomo Turbiini

Turbiini on Metropolian Ammattikorkeakoulun kampusinkubaattori. Turbiini tarjoaa mentorointia, tapahtumia, työtiloja sekä varhaisen vaiheen yrityshautomo-ohjelman Metropolian opiskelijoille ja alumneille.

Tutustu Turbiiniin

Palvelut yrityksille ja yksityishenkilöille

Tarjoamme monipuolisia palveluja sekä yksityishenkilöille että yrityksille ja yhteisöille. Osa palveluista tuotetaan opiskelijatyönä, osa asiantuntijapalveluina.

Tutustu palveluihin

Uraseurantakysely

Alumnina olet meille tärkeä - muistathan vastata uraseurantakyselyyn, joka lähetetään sinulle viisi vuotta valmistuttuasi.

Uraseurantakyselyn avulla selvitetään mm:

  • Miten opintosi ovat vastanneet työelämän tarpeisiin?
  • Minkälaisen urapolun olet kulkenut valmistumisesi jälkeen?
  • Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi mahdollisten jatko-opintojen suhteen?
  • Kantaako AMK-opinnoista saatava osaaminen työelämässä?

Vuosittainen uraseurantakysely on Metropolian alumneille hyvä tilaisuus antaa palautetta työllistymisestä, urapoluista ja työssä tarvittavasta osaamisesta.

Tiedot ovat tärkeitä korkeakouluopintoihin hakeutuville ja opiskelijoille, jotka miettivät omia opintojaan ja tulevaisuuden urasuunnitelmiaan. Tietoja käytetään myös Metropolian opetuksen kehittämiseen ja opintojen ohjaukseen.

Ota yhteyttä

alumni [at] metropolia.fi