Peili-sovellus menestyy kahdessa suomalaisessa design-kilpailussa 2021

21.4.2021 - 12:08

Peili-mobiilisovellus on kerännyt tunnustusta etenemällä finaaliin suomalaisen designin Grand One ja Vuoden Huiput -kilpailuissa 2021. 

Peili on progressiivinen web-sovellus ja järjestelmä, jonka tarkoitus on tukea nuoria miehiä itsetuntemuksen rakentamisessa ja opastaa heitä oikean avun piiriin. Tekoälyä hyödyntämällä Peili avustaa nuoria miehiä tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja suosittelee palveluita ja ratkaisuja, jotka toisivat tasapainoa käyttäjän elämään. Palvelu on ilmainen ja vapaasti kaikkien käytettävissä.

NEET-määritelmän (Not in Employment, Education or Training) perusteella 21% prosenttia 16-29-vuotiaista miehistä Suomessa on syrjäytymisuhan alla, mikä voi aiheuttaa huomattavia yhteiskunnallisia kustannuksia. Toisaalta, apua tarjoavia toimijoita ja organisaatioita on paljon, mutta ne ovat hajallaan ja hankalia löytää. Peili on suunniteltu yhdistämään avun tarpeessa olevat palveluntarjoajiin. Peili on saanut ylivoimaisen myönteistä palautetta nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen parissa työskentelevien palveluntarjoajien keskuudessa. 

Peili on kehitetty yhdessä nuorten miesten ja palvelun tuottajien kanssa Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Adventure Club toimesta. Kehitystyötä on rahoittanut Euroopan sosiaalirahasto.

Lisätietoja

Kaisa Puuronen, projektipäällikkö, Metropolia Ammattikorkeakoulu