Rakennusarkkitehtuuria opiskeleva Heta Tuuri kisaa yleisurheilun MM-kisoissa Oregonissa – Metropolia tukee korkeushyppääjän huippu-urheilu-uraa

15.7.2022 - 08:00

Metropolia sponsoroi korkeushyppääjä Heta Tuuria

Korkeushyppääjä ja Metropoliassa rakennusarkkitehtuuria opiskeleva Heta Tuuri edustaa Suomea yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailuissa Yhdysvaltojen Eugenessa 15.-24.heinäkuuta. Hänen ensimmäinen koitoksensa ja naisten korkeushypyn karsinta on edessä lauantaina 16.heinäkuuta.

Lahden Ahkeraa edustava korkeushyppääjä on tällä hetkellä maailmantilastojen 27. Hetan päätavoite kaudelle 2022 on Münchenin elokuiset EM-kisat. Hänen nykyinen ennätyksensä on 190 cm, mutta pidempikin leiskahdus voidaan kisakaudella nähdä.

“193-194 on mahdollinen hyppy, jos kaikki menee nappiin”, arvioi Heta.

Tavoitteina rakennusarkkitehtuurin tutkinto sekä korkeushypyn olympialaiset Pariisissa

27-vuotias neljännen vuoden rakennusarkkitehtuurin opiskelija Heta tähtää kohti huippua – niin korkeushypyn ammattilaisena kuin korkeakouluopinnoissa. Hetan tavoitteena on päästä kilpailemaan Pariisin olympialaisiin vuonna 2024. Ennen olympialaisia hänen tähtäimessään on valmistua rakennusarkkitehdiksi Metropoliasta.

Suomen suurimpana ja monialaisimpana ammattikorkeakouluna Metropolia on suunnannäyttäjä osaamisen rohkeassa uudistamisessa ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Arvojensa mukaisesti Metropolia haluaa olla mukana tukemassa Hetan matkaa kohti kirkkainta huippua mahdollistaen tavoitteellisen huippu-urheilun ja tutkinto-opiskelun.

”Olen kiitollinen yhteistyöstä ja siitä, miten Metropolia siivittää opiskeluiden ohella myös urheilu-uraani kohti tavoitteitani. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen ei aina ole vaivatonta, mutta Metropolia ja rakennusarkkitehtuurin opinto-ohjelmani ovat tehneet arjestani niin sujuvaa kuin mahdollista!” Heta kiittelee.

Seuraa Hetan matkaa Oregonin MM-kisoissa Hetan sekä Metropolian Metropolian Instagram-sivuilla

Lisätietoja: marketing [at] metropolia.fi

Kuva: Lightrayproduction