Rokotusosaamisen intensiivikurssilla kansainvälistä tunnelmaa ja oppimisen riemua

28.5.2019 - 13:00

Metropolian Terveys-osaamisalue järjesti viisipäiväisen Educating Vaccination Competence -intensiivikurssin Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella 20-24.5.2019.

EDUVAC, Educating Vaccination Competence -hanketta koordinoi University of West Attica Kreikasta, ja muina partnereina ovat Metropolia Ammattikorkeakoulu, University of Vic Espanjasta, Trnava University Slovakiasta ja University of Modena and Reggio Emilia Italiasta.

Viisipäiväiseen intensiivikurssiin osallistui yhteensä 38 opiskelijaa ja 12 opettajaa. Metropoliasta mukana oli yhteensä yhdeksän opiskelijaa: terveydenhoitaja- ja sairaanhoitajatutkinnoista sekä yksi vaihto-opiskelija. Metropolian lehtorit Anne Nikula, Sari Lahti, Heli Thomander ja Aija Ahokas osallistuivat kurssiin järjestävinä tahoina.

EDUVAC-hankkeen tarkoituksena on kehittää rokotusosaamisen englanninkielinen verkkokurssi (3 op) ja tavoitteena on hoitotyön opiskelijoiden rokotusosaamisen vahvistaminen, ja sitä kautta rokotuskattavuuden nostaminen eri maissa. Kevään 2019 aikana toteutettiin kaikissa mukana olevissa oppilaitoksissa rokotusosaamisen verkkokurssit. Hankkeen ensimmäinen intensiivikurssi toteutettiin Metropoliassa.

Ensimmäinen intensiivipäivä sisälsi tutustumista, eri korkeakoulujen esittelyt sekä kulttuurisen illan. Muina päivinä ohjelmassa oli hankkeen teemoihin liittyviä luentoja, ryhmätöitä sekä vierailut neuvolaan, terveysasemalle ja peruskouluun eri-ikäisten asiakkaiden rokotustoimintaan tutustumiseksi. Opiskelijat työskentelivät monikulttuurisissa ryhmissä. Ryhmät esittelivät perjantaina viikon aikana valmistelemansa ideat digitaalisista oppimateriaaleista, joita voidaan kehittää edelleen käytettäväksi verkkokurssilla.
Intensiivikurssi sai hyvää palautetta sekä opiskelijoilta että opettajilta.

Verkkokurssia kehitetään edelleen ja seuraavat kurssit toteutuvat syksyllä 2019 ja keväällä 2020. Toinen intensiivikurssi järjestetään Espanjassa keväällä 2020.

EDUVAC -hanke on saanut Erasmus+ Strategic Partnerships for higher education rahoituksen vuosille 2018-2021.

Lisätietoja

Anne Nikula
Projektipäällikkö
P. 040 630 1497
etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]metropolia[dot]fi)