Suomalaiset ja amerikkalaiset tutkijat luovat pohjaa älykkään liikkumisen yhteistyölle

20.10.2023 - 10:10

Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n asiantuntijoista koostuva suomalainen valtuuskunta lähti syyskuussa 2023 kymmenen päivän matkalle Yhdysvaltoihin. Aalto-yliopiston koordinoiman suomalais-yhdysvaltalaisen FARIA-yliopistoverkoston vetämän matkan tavoitteena oli syventää yhteistyötä älykkään liikkumisen alalla. Uutinen on julkaistu alun perin englanniksi Aalto-yliopiston verkkosivuilla 5.10.2023.

Suomalainen delegaatio.

Oscar Nissin, Azat Kuitunen ja Eetu Pilli-Sihvola. Kuva: Kristaps Kovalonoks.

Suomen valtuuskuntaa johti Aalto-yliopiston Global Engagementin koordinaattori ja FARIA-verkoston edustaja Kristaps Kovalonoks. Tiimiin kuului älykkään liikkumisen asiantuntijoita: Metropolian Älykkään liikkumisen innovaatiokeskittymän johtaja Oscar Nissin, innovaatiokeskittymän projektipäällikkö Azat Kuitunen sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n tutkimuspäällikkö ja liikenteen digitalisaation johtaja Eetu Pilli-Sihvola.

Asiantuntijatiimi matkusti Ohioon, Pennsylvaniaan ja Michiganiin, missä he vierailivat muun muassa Carnegie Mellonin ja Michiganin yliopistoissa sekä Ohion ja Michiganin osavaltioyliopistoissa.

Matka sisälsi muun muassa laboratorioihin tutustumista ja mielenkiintoisia keskusteluja älykkäästä liikkumisesta. Aiheet ulottuivat autonomisista ajoneuvoista ja droneista sähköiseen liikkumiseen ja uusimpiin kuljetusjärjestelmiin. Matkalla vaihdettiin näkemyksiä automatisoitujen ajoneuvojen testausten tilasta Yhdysvalloissa. Lisäksi tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksista keskusteltiin.

”Neljän hengen delegaatiomme oli hyvän kokoinen, ja pääsimme syventymään kiinnostaviin asioihin. Kolmen eri organisaation kokoonpanomme antoi meille yhteistyökykyisen edustuksen”, Metropolia Ammattikorkeakoulun Oscar Nissin kertoo.

Lue koko artikkeli englanniksi Aalto-yliopiston sivuilla.

Read the whole article in English on the website of Aalto University.

Lisätietoja

Oscar Nissin
Innovaatiojohtaja, Älykkään liikkumisen innovaatiokeskittymä