Tekniikan työnantajapäivä keräsi suuren joukon alan yrityksiä Myyrmäen kampukselle

2.2.2024 - 08:45

Opiskelijoita tutustumassa tekniikan alan työnantajien ständeihin Myyrmäen kampuksen aulassa.Metropolian Myyrmäen kampuksella 30.1.2024 järjestetty Tekniikan työantajapäivä kiinnosti laajasti alan yrityksiä ja kampuksen käytävillä riitti vilinää.

Tekniikan alan työnantajapäivä kokoaa yhteen tekniikan alan yrityksiä ja opiskelijoita. Vuoden 2024 tapahtumaan osallistui yhteensä 81 yritystä ja Metropolian hankkeita.

Yrityksiltä saadun palautteen mukaan tekniikan alan työantajapäivä on hyvä mahdollisuus potentiaalisten tulevaisuuden työntekijöiden kohtaamiseen. Lisäksi se mahdollistaa kesätyöntekijöiden ja opinnäytetöiden tekijöiden rekrytoinnin.

Tunnelma tapahtumassa oli hyvä ja opiskelijat keskustelivat innokkaasti yritysten edustajien kanssa. Yritysten edustajat kiittelivät opiskelijoiden aktiivista ja motivoitunutta otetta sekä ständeillä käytyjä keskusteluja.

”Päivä oli oikein onnistunut ja oli mukava tavata alan opiskelijoita. Oli ilo huomata, että yrityksemme on tunnettu opiskelijoiden keskuudessa”, sanoo Veho Oy Ab:n edustaja.

Työnantajapäivät virittivät hyviä keskusteluja yritysten ja opiskelijoiden kesken. Alan yrityksiin tutustumisen lisäksi opiskelijoilla oli mahdollisuus saada kommentteja ansioluettelostaan Insinööriliiton CV-työpajassa ja otattaa valokuvaajalla CV-valokuva.

Opiskelijat tutustuvat tekniikan alan työnantajien ständeihin Myyrmäen kampuksen aulassa.Yrityksiltä kerättiin palautetta tapahtuman jatkumoa ajatellen. Tapahtuma sai paljon kiitosta työnantajilta ja opiskelijoiden aktiivisuutta kehuttiin.

”Todella hyviä kohtaamisia ja keskusteluja opiskelijoiden kanssa. Kiitoksia taas onnistuneesta tapahtumasta. Tulemme varmasti ensi vuonna jälleen mukaan”, kiiteltiin Borealis Polymers Oy:stä.

”Oli kiva käydä tutustumassa opiskelijoiden maailmaan. Olemme mielellämme mukana myös ensi vuonna”, kommentoitiin myös Fidelix Oy:stä.

Alumnit kertoivat urapoluistaan

Vihreän teknologian ja bisneksen kampuksella pidetyn rekrytointitilaisuuden lisäksi kampuksen auditorioissa oltiin uratarinoiden äärellä. Ajoneuvotekniikan, konetekniikan sekä sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinnot järjestivät ensimmäisen vuoden opiskelijoilleen uratarinatilaisuuksia, joissa tutkintojen alumnit kertoivat omista urapoluistaan.

”Metropolian järjestämä uratarinapäivä uusille ja miksei hieman varttuneemmillekin opiskelijoille on äärettömän hyvä mahdollisuus tutustua valmistuneiden opiskelijoiden kuulumisiin. Kokemukset opiskeluajoista, työharjoitteluista, insinöörityöstä, monipuolisista työllistymismahdollisuuksista ja urapoluista sekä mahdollisista jatko-opinnoista antaa realistisen ja kokonaisvaltaisen kuvan mahdollisuuksista, joihin jokaisella tapahtumaa seuranneella opiskelijalla on tasavertaiset mahdollisuudet”, sanoo ajoneuvotekniikan uratarinapäivässä esiintynyt Tomi Juselius Klüber Lubrication Nordicilta.

Tomi Juselius valmistui Metropoliasta vuonna 2018 autosähkötekniikan insinööriksi ja työskentelee tällä hetkellä Sales Engineerinä.

”Alumniyhteistyö ja kaikenlainen siihen liittyvä mentorointi on mielestäni äärettömän tärkeää. Omasta opiskeluajastani muistan vastaavan tapahtuman ja kuinka se toimi eräänlaisena motivaattorina sillä hetkellä näennäisen loppumattoman opiskeluprojektin suoritushetkellä”, Juselius jatkaa.

Mikko Kaartinen kertoo Helenistä Myyrmäen kampuksen auditoriossa."Oli kivaa esiintyä auditoriossa, jossa on itse saanut aikanaan insinöörin tutkintotodistuksen", totesi sähkö- ja automaatiotekniikan uratarinapäivässä esiintynyt Mikko Kaartinen Helen Oy:stä.

Kaartinen on valmistunut vuonna 2011 automaatiotekniikan insinööriksi ja työskentelee tällä hetkellä Senior Project Managerina.

Lisätietoja

Harjoitteluinsinööri Heidi Martin
heidi.martin [at] metropolia.fi (heidi[dot]martin[at]metropolia[dot]fi)

Ajoneuvotekniikan tutkintovastaava Heikki Parviainen
heikki.parviainen [at] metropolia.fi (heikki[dot]parviainen[at]metropolia[dot]fi)

Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkintovastaava Raisa Kallio
raisa.kallio [at] metropolia.fi (raisa[dot]kallio[at]metropolia[dot]fi)