Vain rakkaudesta Myllypuron kampuksella

30.9.2020 - 14:28

Metropoliassa opiskellaan sosiaali- ja terveysaloilla myös kokemuksellisten ja luovien lähestymistapojen kautta.Teemme monenlaista yhteistyötä ja kehitämme luovuuden ja taiteen hyödyntämistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. HyMy-kylän monialaisen ikäosaamisen Senioritiimin organisoimana saimme kampukselle upeita elämyksiä!

Metropolian hoitotyön opiskelijoiden keskuudessa vallitsi rikkumaton hiljaisuus, kun Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen teos, Vain rakkaudesta 2, esitettiin Muistiviikon aikana kolmena eri päivänä hoitotyön opiskelijoille Myllypuron kampuksella. Teoksen koreografi Ninni Perkolle esityksen aihe, muistisairaan ja omaisen välisen hapertuvan suhteen kuvaaminen, lähti hänen omasta henkilökohtaisesta kokemuksestaan. Tämän tunteen hän pystyi hienosti välittämään muistisairaan ihmisen roolissa myös yleisölle. Teoksen toisena tanssijana esiintynyt Tiia Hämäläinen toi tunteikkaasti esille omaisen kokemusmaailmaa roolissaan. Esityksen kesto oli yksi tunti, jonka jälkeen opiskelijoille osallistuivat työpajaan, jossa käsiteltiin teoksen herättämiä tunteita sekä kosketusta ja kohtaamista, joka muuttuu kahden ihmisen välillä sairauden edetessä.

Teoksen musiikin oli tuottanut Jarmo Saari. Vain rakkaudesta 2 kiertueteos sai kantaesityksensä vuonna 2013 ja se on kiertänyt ympäri Suomea eri hoitolaitoksissa. Vuonna 2019 Suomen muistiasiantuntijat ry antoi teokselle Vuoden muistiteko tunnustuksen.

Lisätietoja

Hannele Hokkanen
Carita Kokkala