Valot syttyivät Arabiaan - Metropolian kulttuurikampuksen avajaiset 2021

19.11.2021 - 14:00

Metropolia Ammattikorkeakoulun luovien tekijöiden kulttuurikampus Arabiassa hehkuu marraskuun pimetessä, rakennuksen julkisivu on juhlavasti valaistu pimeän tullen.

Suomen suurimman kulttuurialojen korkeakoulun avajaisviikkoa on vietetty 15.-19.11.2021. Ohjelmassa on ollut muun muassa rytmimusiikin opiskelijafestivaali Arabian Yöt -konsertteja, tutkinto-ohjelmien näyttelyitä ympäri kampuksen, Helsinki XR Centerin virtuaalitodellisuustapahtuma Match XR 2021, kampuskierroksia, Soiva-talon yhteissoittokanteleen ensisoinnut ja paljon muuta. Avajaisviikon konseptin, ilmeen ja ohjelman ovat ideoineet ja toteuttaneet kulttuurikampuksen tutkinto-ohjelmien opiskelijat ja henkilöstö.

Avajaisviikko huipentui keskiviikkona 17.11. sidosryhmätilaisuuteen. Illan aikana tutustuttiin kampukseen opastetuilla teemakierroksilla sekä koettiin upeita musiikkiesityksiä ja akrobatiaa liikkeen tunnistavan puvun avulla. Metropolian edustajien lisäksi tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyarilta ja Pop & Jazz Konservatorion rehtori Janne Murrolta. Puheissa korostui unelman toteutuminen yhteisöllisestä kulttuurikampuksesta.

 “On hienoa, että olemme saaneet Metropolian luovien alojen kampuksen Arabiaan jatkamaan alueen tarinaa taiteen ja luovuuden lähteenä”, sanoi Nasima Razmyar juhlapuheessaan.

“Yksi yhteisöllinen kulttuurikampus on nyt totta”, iloitsivat Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja opiskelijakunta METKA:n edustajat Janne Levänen ja Pia Blomsten.

Kurkkaa tunnelmia tapahtumasta: